De politie laat verlaten fietsen door de gemeente ophalen en registreren op www.bikebank.be.  

De politie laat verlaten fietsen door de gemeente ophalen en registreren op www.bikebank.be.  © rr

Gemeentebestuur zet ‘gevonden’ fietsen op bikebank

Mol -

Het gemeentebestuur van Mol roept inwoners die op openbaar domein een verlaten fiets vinden op om de politiezone Balen-Dessel-Mol te verwittigen. Die laten dan de fiets ophalen, waarop de gemeente de ‘gevonden’ fietsen op een online databank plaatst.

Dagelijks worden er gemiddeld honderd fietsen gestolen in België. Om meer gestolen en gevonden fietsen terug te bezorgen aan de eigenaar slaan de provincie Antwerpen en Bikebank de handen in elkaar voor de registratie en verwerking van verloren en gevonden fietsen.

Zo registreert het gemeentebestuur van Mol teruggevonden fietsen op www.bikebank.be. Bij verlies of diefstal kun je via deze website nagaan of je fiets al is teruggevonden. Wie een verlaten fiets vindt op het openbaar domein, kan de politiezone Balen-Dessel-Mol verwittigen via 014.33.37.00 of via pz.balendesselmol.onthaal@police.belgium.eu. Vervolgens geeft de politie de opdracht aan het gemeentebestuur om de fiets op te halen. Gevonden fietsen worden drie maanden bewaard. Die termijn is wettelijk vastgelegd. Nadien worden de fietsen eigendom van het gemeentebestuur. De fietsen die in goede staat zijn, worden online geveild samen met andere afgeschreven goederen.

Wanneer je fiets is gestolen, doe je een aangifte bij de politiezone Balen-Dessel-Mol en surf je naar www.bikebank.be om te kijken of je fiets op de site staat. Heb je je fiets gevonden? Registreer je in het systeem en laat het dan weten via het formulier op de website. De uitvoeringsdienst van de gemeente ontvangt een melding en neemt verder contact op. Ook kun je je fiets meteen na aankoop of zo snel mogelijk gratis (met foto) registreren in de Bikebank. Dat vergroot de herkenbaarheid en de kans dat je de fiets na diefstal terugvindt.  (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio