Een simulatiebeeld van de windturbines in Olmen. 

Een simulatiebeeld van de windturbines in Olmen. © rr

Zware transporten gepland voor bouw windturbines Olmen

Balen -

Op het Pidpa-terrein achter Pakawi Park in Olmen worden momenteel twee windturbines gebouwd. Voor die werkzaamheden staan er van half september tot eind november enkele zware transporten op het programma.

Elicio startte deze lente met de voorbereidingswerken voor de bouw van twee windturbines op het Pidpa-terrein achter Pakawi Park in Olmen. De turbines moeten vanaf maart 2022 in gebruik zijn. Pidpa wordt met ongeveer 10 tot 15% de grootste afnemer van de energie van de windturbines. Hierdoor kunnen de pompinstallaties op het waterproductiecentrum nagenoeg volledig op groene energie werken. Daarnaast biedt de Kempense coöperatie Campina Energie burgers de mogelijkheid om te participeren in de opbrengst van het windenergieproject.

De komende maanden start de daadwerkelijke bouw van de windmolens. Voor die werken is er van half september tot eind november een aantal zware transporten in de buurt gepland. In sommige gevallen gaat het om ‘uitzonderlijk vervoer’. De route van de transporten loopt via Olmensebaan, Dijk, Olmense Markt, Schoolstraat, Veldstraat, Oosthamsesteenweg, Bukenberg en dan net voor de brug links richting parking Pakawi Park.  (mto )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio