©  AP

Frankfurt en Fenerbahçe spelen gelijk in groep van Antwerp

De twee andere ploegen in de poule van Antwerp bekampten elkaar in het Deutsche Bank Park in Frankfurt. De wedstrijd tussen Frankfurt en Fenerbahçe was er een tussen een ploeg die dit seizoen nog niet kon winnen en een ploeg die nog niet verloren had. De geplaagde Duitsers moesten het in eigen huis tegen de Turken ook nog stellen zonder trainer, die Europees geschorst was.

tsfn

Fenerbahçe, met gewezen Real-ster Mesut Özil in de basis, drukte de thuisploeg meteen achteruit. Diezelfde Özil, zelf een Duitser met Turkse roots, legde de 0-1 binnen na een belegering van het doel van doelman Trapp.

De gelijkmaker volgde vlak voor rust: Sam Lammers, een 24-jarige Nederlander uitgeleend door Atalanta, rondde een tegenaanval af. Hij stond voor het eerst in de basis en bedankte met zijn eerste treffer voor Frankfurt. In de tweede helft volgde bijna zijn tweede, maar buitenspel stak daar een vlaggenstokje voor. In het slot leek de zege nog naar de Turken te gaan, maar een strafschop die in twee tijden binnenging, werd afgekeurd. In het daaropvolgende tumult kreeg bankzitter Berke Özer (ex-Westerlo) geel.

1-1 was de eindstand en zo bleef de vorm van beide ploegen dezelfde na speeldag 1 in groep D dezelfde: de Duitsers kunnen niet winnen, de Turken niet verliezen. Over twee weken ontvangt Antwerp, dat nu laatste staat in de groep, Frankfurt op de Bosuil.