Luk Alloo overvalt enkele fans met een live-interview in de Herentalsstraat. 

Luk Alloo overvalt enkele fans met een live-interview in de Herentalsstraat. © Bert De Deken

Luk Alloo live in Turnhout: “Warme ontvangst in een sympathiek stadje”

Turnhout -

Na Tessenderlo maakte Luk Alloo donderdagavond een uur lang live televisie in de straten en huiskamers van Turnhout. Hij passeerde onder andere langs café Chaos, bij zorginstelling Muylenberg en bij bakkerij Peeters.

Wouter Adriaensen

Passanten die zich opwerpen als veiligheidspersoneel, fietsers die door hun vaders zijn gestuurd, autobestuurders die net klaar zijn met hun voetbaltraining, niemand in de Turnhoutse straten blijkt veilig voor Luk Alloo. De televisiemaker heeft de hoofdstad van de Kempen leren kennen dankzij zijn programma Alloo bij de wegpolitie, waarin de Turnhoutse post een van zijn uitvalsbasissen was. “Het is een sympathiek stadje met een diverse bevolking”, vindt Alloo. “Je voelt dat ook aan de mensen, we zijn hier warm ontvangen.”

Alloo is in de vooravond al neergestreken in Turnhout. “We hebben gegeten in De Cinema en hebben kennisgemaakt met een paar mensen zoals bakker Willem Peeters. Je wandelt natuurlijk nergens ongestoord met drie cameraploegen rond. We maken onze trailer met Robert, een aangespoelde Nederlander die vrouwen onthaart. Maar ik knoop ook gesprekken aan met mensen die ik ontmoet op straat.”

Fans

Alloo’s vertrekpunt is café Chaos in de Herentalsstraat. Daar staan enkele fans hem al op te wachten. “We hadden op Facebook gezien dat Luk hier was en we wonen vlakbij”, vertellen Filip, Peggy en hun zoon Kasper.

Filip klampt Alloo graag aan. “Ik woon al veertig jaar in Turnhout, sinds ik geboren ben. Dus ik heb hier alles weten te veranderen. Ten goede, ja.”

Andere voorbijgangers geven dan weer duidelijk te kennen dat ze liever niet in beeld komen.

Voor de opname van de trailer slaat Luk een praatje met Robert op het balkon van diens appartement. De verhalen vloeien er vanzelf uit. “Ik heb mijn hele leven gebokst. En Herman Brood was een goeie maat van me.”

Robert ziet het bezoek van Alloo onmiddellijk zitten. “Ik heb geen angst, ik heb niks te verbergen. En het is live dus helemaal echt.”

Drones en oortjes

Daarvoor heeft Luk Alloo een crew meegenomen van een twaalftal mensen. Onder hen zijn vrouw Sandy Blanckaert, de dochter van Will Tura, die hem helpt via een oortje. “Daar zit vier seconden vertraging op en ondertussen moet ik ook de gesprekken gaande houden”, legt Alloo uit. “Bovendien moeten we alles gebruiken en overal rekening mee houden. We maken het onszelf moeilijk, maar het is leuk om te doen.”

Luk trekt ondertussen onvermoeibaar verder. Van Heidi die aan een nieuwe opleiding is begonnen langs pianist Philippe, vrijwillig brandweerman Bart en lokale legende Leo Hens tot Nick en Carina, twee bewoners met een beperking die in Muylenberg wonen. Er worden groetjes gedaan, broodjes gebakken en toekomstdromen gedeeld, Marga maakt nog geëmotioneerd reclame voor hardcorefuif HardTorfz.

Afsluiten doet Luk met een wijndegustatie in café Chaos. Volgende week strijkt hij neer in een Oost-Vlaamse stad waarvan de naam begint met een A...

Robert zet de deur van zijn appartement met plezier open voor Luk en zijn filmploeg.

Robert zet de deur van zijn appartement met plezier open voor Luk en zijn filmploeg. © Bert De Deken

Luk Alloo wordt zelfs uitgenodigd voor twee auto-interviews in de Turnhoutse straten.

Luk Alloo wordt zelfs uitgenodigd voor twee auto-interviews in de Turnhoutse straten. © Bert De Deken

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio