©  luc daelemans

Conner Rousseau: “Versoepeling mondmaskerplicht moet mogelijk zijn”

“Zeker in Vlaanderen moeten versoepelingen van de mondmaskerplicht mogelijk zijn.” Dat zei Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in Terzake op Canvas, op de vooravond van een nieuw Overlegcomité.

Bron: Belga

De mondmaskerplicht wordt wellicht het belangrijkste thema op de vergadering van morgen. Rousseau is alvast niet vies van een differentiatie van de regels. “Er zijn natuurlijk plaatsen, zoals Antwerpen en Brussel, waar men nog niet zo goed gevaccineerd is. Daar moeten we het virus ook niet uitdagen”, zei hij donderdag. “Die maskers hebben nog altijd hun nut, zoals op bus of metro. Dat zijn toch plaatsen waar we het best nog even dragen.”

LEES OOK: Helpen mondmaskers nu eigenlijk? Eerste grote onderzoek schept meer duidelijkheid

Als de verplichting wegvalt, moet er wel iets anders in de plaats komen, vindt Rousseau. “Hoe meer we de coronapas gebruiken, hoe minder we het masker moeten dragen”, zei hij.

Coronacommissaris Pedro Facon is er dan weer geen voorstander van om de mondmaskers op te bergen, zei hij bij VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee, met de herfst en de winter in het vooruitzicht. Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vindt de mondmaskers “een eenvoudige en goede maatregel”, maar hij zet wel de deur op een kier om “een aantal dingen te herbekijken”.