Rechts het slachtoffer, Lesley Swolfs 

Rechts het slachtoffer, Lesley Swolfs ©  BFM, rr

Verdachte van moord op Lesley Swolfs stapje dichter bij assisenproces

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag beslist om het dossier over de moord op Lesley Swolfs (35) over te maken aan het parket-generaal. Verdachte Roger S. (51) uit Zoersel, de vriend van het slachtoffer, is zo een stapje dichter bij een assisenproces gekomen.

Bron: Belga

Roger S. en Lesley Swolfs hadden elkaar leren kennen in het psychiatrisch zorgcentrum Bethanië in Zoersel. Hun relatie werd als tumultueus omschreven. Medebewoners in het appartementsgebouw aan de Handelslei in Zoersel hoorden het stel vaak ruziemaken.

Op 25 september 2019 had Roger S. bij een buurman aangeklopt met de vraag of hij eens naar Lesley wilde komen kijken. Het slachtoffer lag dood in zijn appartement. Ze was volgens het parket op zeer gewelddadige wijze om het leven gebracht. Roger S. zelf vertoonde lichte letsels. Hij zou onder invloed van drank, drugs en medicijnen zijn geweest, waardoor hij zich niet alles meer kon herinneren van wat er zich in het appartement had afgespeeld.

Donderdag werd beslist om het moorddossier over te maken aan het parket-generaal. Die instantie zal de zaak voor de kamer van inbeschuldigingstelling brengen, die uiteindelijk moet beslissen over de verwijzing van Roger S. naar het hof van assisen.