Themabeeld 

Themabeeld ©  fvv

Deurne lanceert proefproject met schoolstraat in Van den Hautelei

Deurne wil de verkeersveiligheid van de scholen in de Van den Hautelei in Deurne-Zuid verhogen. Daarom wordt de straat vanaf vrijdag 1 oktober een schoolstraat. Het gaat hierbij om een proefproject, de schoolstraat is dus nog niet definitief.

Een gemachtigd opzichter of vrijwilliger zal bij het begin (van 8.15 tot 8.50 uur) en einde (van 15.15 tot 15.45 uur) van de schooldag het gedeelte tussen de Jaak Embrechtsstraat en de Karel Govaertsstraat een tijdlang afsluiten. Gemotoriseerde voertuigen wordt er dan geweerd, terwijl fietsers en voetgangers wel nog toegang zullen hebben tot het deel. Naast het ochtend- en avondluik zal de straat niet toegankelijk zijn op woensdagmiddag tussen 12.10 en 12.35 uur.

De proefopstelling zal zes maanden lang van kracht zijn. Tijdens proefperiode zal de rijrichting in de Karel Govaertsstraat permanent omgedraaid worden, zodat verkeer dat vanaf de Dascottelei de Van den Hautelei inrijdt, langs daar kan wegrijden.

Met deze ingreep willen district Deurne, stad Antwerpen en basisschool Tiptop de verkeersveiligheid aan de school en in de buurt verbeteren. Het gaat nog om een proefproject dat na één schooljaar geëvalueerd zal worden. Dan wordt beslist om de ingrepen permanent te maken, eventueel bij te sturen of stop te zetten.

 SVO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio