Sandy met een ingelijste foto van Ron en haar in ’t Gebakken Broodje.   

Sandy met een ingelijste foto van Ron en haar in ’t Gebakken Broodje.  ©  kma

Sandy zoekt na veel te vroege afscheid van partner overnemer voor populaire broodjeszaak

“Ron was de motor van ’t Gebakken Broodje, zonder hem is het zwaar”

Zandhoven -

Heel onverwacht overleed in augustus vorig jaar Ron van Gaal (53), bekend van de populaire broodjes- en snackbar ’t Gebakken Broodje op de Ringlaan in Zandhoven. Zijn partner Sandy Janssens (49) probeerde hun levenswerk nog verder te zetten, maar emotioneel is het zwaar. Ze zoekt nu een overnemer.

Kristin Matthyssen

Het overlijden van Ron verraste vorig jaar heel wat mensen. De Nederlander liep zich altijd de benen vanonder het lijf om alle klanten tevreden te stellen, samen met Sandy. “Waarschijnlijk is de stress hem te veel geworden”, zegt Sandy. “Ron klaagde ’s avonds soms wel van druk op de borst, maar dat was niet acuut. Het ging en het kwam. De zaak marcheerde zo goed dat we lange tijd zes dagen op zeven van zes uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds open waren. Alleen op zaterdag sloten we iets vroeger om 15u.”

In augustus 2020 werd Ron opgenomen voor nierstenen. “We waren net van mei weer open na de lockdown. De operatie verliep naar wens, maar de verpleging heeft hem levensloos op bed aangetroffen. Zijn hart had het begeven.”

Ron van Gaal en Sandy Janssens namen in 2010 op de Liersebaan in Massenhoven ’t Gebakken Broodje van Marianne Debandt over. Het liep als een trein. “In 2015 hebben we een beetje verderop op de Ringlaan in Zandhoven dit ruimer pand gekocht en helemaal gerenoveerd en verbouwd, met een grote keuken, 32 zitplaatsen en buiten ook nog 30 zitplaatsen.”

Sandy achter de toonbank, met vooraan een foto van haar en Ron in betere tijden. 

Sandy achter de toonbank, met vooraan een foto van haar en Ron in betere tijden. ©  kma

In ’t Gebakken Broodje sta je zelden alleen binnen. De zaak in huiselijke sfeer staat niet alleen om haar broodjes bekend maar ook om de snacks en pasta’s. “Ik heb alle soorten klanten, van pendelaars die ’s morgens naar hun werk rijden over arbeiders die hier een tijdje op een werf in de buurt actief zijn tot mensen van de manege of shoppers die naar Schoenen Van Loock zijn geweest en hier iets komen eten.”

Na het overlijden van Ron sloot Sandy vier maanden de deuren. Daarna startte ze weer op, eerst als take-away, maar nu opnieuw vijf dagen in de week. “Maar Ron was de motor, hij was mijn steun en toeverlaat. Vroeger kon ik als de beste alles organiseren, het gaf me een kick om een hele waslijst aan bestellingen af te werken. Maar zo’n crash zindert lang na in je hoofd, merk ik. Door wat Ron overkwam, besef ik nu heel goed hoe belangrijk het is om naar je lichaam te luisteren.”

Sandy weet dat het emotioneel moeilijk wordt om ’t Gebakken Broodje over te dragen. “Daarom zal ik de zaak openhouden, tot ik de geschikte overnemer gevonden heb. Je kan hier ook perfect een eethuisje van maken, want we hebben een grote goed uitgeruste keuken. Succes gegarandeerd. De locatie en de klanten zijn er. Dit is altijd een heel bloeiende zaak geweest. We waren zo trots op ’t Gebakken Broodje. Eigenlijk is dat grote succes ons boven het hoofd gegroeid.”

Sandy zoekt een overnemer voor het handelspand, “maar het is mijn bedoeling om hier achter de zaak te blijven wonen, al is alles bespreekbaar.”

Hoe ze zelf haar toekomst ziet, weet ze nog niet. “Eerst even tot rust komen in mijn hoofd. Ron leefde tegen 300 kilometer per uur.”

Wie interesse heeft om ’t Gebakken Broodje over te nemen, kan altijd mailen naar info@jatica.be of bellen naar tel. 0468-52.40.30.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio