Amber Van Hove: “Queen of the Models is geen missverkiezing, maar een echte modellenwedstrijd waar je de kneepjes van het vak leert.” 

Amber Van Hove: “Queen of the Models is geen missverkiezing, maar een echte modellenwedstrijd waar je de kneepjes van het vak leert.” © Tommy Maes

Amber Van Hove verdedigt Kempense eer als finaliste in Queen of the Models

Mol -

Amber Van Hove (18) uit Mol is een van de twintig finalisten bij de modellenwedstrijd Queen of the Models. Het grote publiek kan hun stem uitbrengen om haar aan de overwinning te helpen. “Mijn deelname aan de wedstrijd is vooral een heel leerrijke ervaring”, vertelt ze.

Amber Van Hove (18) zit momenteel in haar zevende jaar Dierenzorg op Sint Jozef Geel, maar ze is niet alleen gepassioneerd door dieren. Modellenwerk is haar andere passie. Zo neemt ze dit jaar deel aan de modellenwedstrijd Queen of the Models.

“Voordien had ik al een aantal keren op kleine schaal modellenwerk gedaan, bijvoorbeeld voor amateurfotografen”, zegt Amber. “Via een zus van een vriendin maakte ik kennis met Queen of the Models. Zij was zelf vorig jaar finaliste in de wedstrijd, waar ze de derde plaats van Duchess haalde. En zo besloot ik om dit jaar mee te doen.”

Ondertussen is Amber bij de laatste twintig deelnemers, de enige uit de Kempen. “Queen of the Models is geen missverkiezing, maar een echte modellenwedstrijd waar je de kneepjes van het vak leert”, vertelt ze. “Tijdens de wedstrijd doen we verschillende opdrachten, waaronder veel fotoshoots, catwalk-trainingen, promo-activiteiten en diverse workshops. Daarnaast doen we ook vrijwilligerswerk. Ikzelf werkte bijvoorbeeld mee als vrijwilliger in een opvangcentra voor wilde katten en een voor konijnen. Het is vooral een heel leerrijke ervaring. Ook worden we heel goed begeleid. Zo leren we bijvoorbeeld ook hoe je oneerbare voorstellen afwimpelt en omgaat met opdringerige personen. De omgang met de andere kandidaten is heel vriendschappelijk en professioneel. Het blijft uiteraard een wedstrijd, maar de groep voelt aan als een echte familie.”

Amber Van Hove.

Amber Van Hove. © Tommy Maes

Zo moeten de kandidaten vooral veel fotoshoots doen. “Die gaan telkens over een ander thema: van retro jaren zestig met oldtimers tot poseren in de natuur”, zegt Amber. “De bedoeling is dat we als model verschillende thema’s moeten aankunnen. Dit weekend staat er bijvoorbeeld een shoot op het programma met het thema eighties. Maar op de catwalk lopen doe ik het liefst.”

”Tot 3 oktober kan iedereen voor hun favoriete kandidaat stemmen”, zegt Amber. “En nadien starten de voorbereidingen voor de grote finaleshow op 12 december. De komende maanden worden dus zeker nog spannend. Natuurlijk zou ik het fijn vinden om te winnen, maar eigenlijk vind ik mijn deelname op zich al een heel boeiende ervaring. Zeker omdat ik heel graag modellenwerk wil blijven doen en ik heb tijdens de wedstrijd veel bijgeleerd.”  (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio