©  Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Treinverkeer in Nederland weer op gang na telefoonstoring

Het treinverkeer in Nederland lag donderdagavond grotendeels plat door een telefoonstoring op de verkeersleidingsposten. Dat heeft de NS (Nederlandse Spoorwegen) gemeld. Er was geen communicatie met de verkeersleiding op verschillende stations, aldus NS op Twitter. Vanwege de veiligheid was er daarom voor gekozen het treinverkeer stil te leggen.

Bron: Belga

Omstreeks 19 uur was de telefoniestoring verholpen. De NS startte het treinverkeer weer op. Het is wel nog sterk ontregeld. Daarom adviseert de NS mensen hun reis zo veel mogelijk uit te stellen. “Helaas strandden veel reizigers en goederentreinen”, aldus spoorbeheerder ProRail.

Eind mei legde een storing bij het telefoniesysteem van provider Mobirail de communicatie tussen machinisten en treinverkeersleiders stil. Die verbinding was volgens ProRail essentieel om treinen te laten rijden. Daarom werd het treinverkeer in een groot deel van het land stilgelegd. Onduidelijk is of de oorzaak van het probleem donderdag ook bij de provider ligt. “Het lijkt er niet op, maar dat zoeken we op dit moment uit”, aldus een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.