Archiefbeeld jaarmarkt Hoboken 

Archiefbeeld jaarmarkt Hoboken ©  Walter Saenen

De jaarmarkt van Hoboken is helemaal terug, en het district maakt het programma bekend

De jaarmarkt van Hoboken is terug van weggeweest. Vorig jaar kon het feest helaas niet doorgaan door de coronacrisis. Maar tijdens het weekend van 18 tot en met 20 september kunnen de Hobokenaars terug genieten van de feestelijkheden.

Het district maakte het programma van de jaarmarktfeesten bekend. Zo kunnen de inwoners zaterdagavond de beentjes losgooien tijdens Bal Populair dat start om 19 uur in park Sorghvliedt achter het kasteel. “Vooraf reserveren is niet nodig maar de toegang wordt enkel verleend mits het tonen van een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart”, zegt de communicatiedienst van Hoboken.

Op zondag is er dan weer plaats voor de rommel- en vereningingenmarkt en de braderij. Met Feest in den hof wordt Park Gravenhof omgetoverd tot een circus- en speeldorp. “Helaas zijn alle tickets hiervoor al de deur uit”, aldus het district.

Diezelfde dag is er ook een koers voor jonge renners. Het vertrek is in de Berkenrodelei en gaat dan verder via de Antwerpsesteenweg (linkerrijvak), Maria-Henriëttalei en Ijskelderstraat om te eindigen in de Berkenrodelei. De straten van het parcours worden afgesloten voor het verkeer van 9 tot 18 uur.

Maandag is er plaats voor de traditionele veeprijskampen en wordt de jaarmarkt afgesloten met een groot vuurwerk om 20.30 uur. Voor de Hobokenaars is het dus uitkijken naar een weekend vol feest.

 SVO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio