Het werk van het Sint Ceciliakoor en culturele duizendpoot Herman Daans leverde hen beiden een cultuurprijs op.   

Het werk van het Sint Ceciliakoor en culturele duizendpoot Herman Daans leverde hen beiden een cultuurprijs op.  © rr

Sint Ceciliakoor en kerkorganist Herman Daans slepen Putse cultuurprijzen in de wacht

Putte -

De Putse cultuurprijs voor verenigingen gaat dit jaar naar het Sint Ceciliakoor. Muzikant, toneelspeler en culturele duizendpoot Herman Daans kaapte de individuele prijs weg. De winnaars kregen een oorkonde, een trofee en een fles champagne.

Kristof Van Rompaey

Het Sint Ceciliakoor was aanvankelijk een mannenkoor, maar werd in 1971 een gemengd koor. De vereniging viert dit jaar dus haar vijftigjarig bestaan. De zangers en zangeressen luisteren allerlei hoogfeesten, mis- en herdenkingsvieringen op. Herman Daans, winnaar van de individuele cultuurprijs, is lid van het koor en werd in 1971 officieel organist in de Putse Sint-Niklaaskerk. De laatste jaren legde hij zich ook toe op het spelen van de beiaard.

Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) begon aan de uitreiking met een welkomstwoord. Voorzitster van de Adviesraad voor Culturele Aangelegenheden (ACA) Maria Liekens maakte de winnaars bekend. Afsluiten gebeurde met een receptie. “Ook in tijden van crisis zijn er nog heel wat Puttenaars cultureel geëngageerd”, merkt schepen van Cultuur Inge De Bie (Lijst Burgemeester) op. “De winnaars hebben de voorbije jaren een mooie bijdrage geleverd aan een divers cultuurleven en hebben hun prijs meer dan verdiend.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio