Stad Geel weigert omgevingsvergunning voor nieuwe supermarkt Jumbo aan Pas 

Stad Geel weigert omgevingsvergunning voor nieuwe supermarkt Jumbo aan Pas © GVA

Geel weigert vergunning voor nieuwe Jumbo in Pas

Geel -

De stad Geel weigert een omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe Jumbo-supermarkt in Pas, vlak bij de rotonde. Het stadsbestuur wil wel in overleg gaan met Jumbo om de vestigingsmogelijkheden verder te bespreken.

In juni 2021 diende supermarktketen Jumbo België een aanvraag in voor een omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe supermarkt in Pas. Het schepencollege heeft nu beslist om de aanvraag te weigeren, omdat het voorgestelde project niet haalbaar is op die locatie.

Het stadsbestuur baseerde zich voor die beslissing op een aantal technische redenen met betrekking tot mobiliteit, architectuur en groenaanleg. “We staan open voor nieuwe vestigingen van supermarkten, maar die moeten wel voldoen aan kwaliteitseisen op verschillende vlakken. Dit was in de aanvraag van Jumbo niet het geval en daarom werd de aanvraag geweigerd”, luidt het bij het college.

Het stadsbestuur wil een attractief handelsvestigingsbeleid voeren om de inwoners meer variatie en een toegankelijk aanbod te bieden. In dat kader zal de stad in overleg gaan met Jumbo om de vestigingsmogelijkheden verder te bespreken.  (af)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio