Groep Bolckmans gaf samen met de architect en het bouwteam het startschot van het woonrproject Bruegel aan de Wechelsebaan in Lille. 

Groep Bolckmans gaf samen met de architect en het bouwteam het startschot van het woonrproject Bruegel aan de Wechelsebaan in Lille. © RR

Bruegel introduceert geothermie in project met 22 woningen

Lille -

Op een perceel aan de Wechelsebaan in Lille heeft de Groep Bolckmans donderdag het startschot gegeven van het woonproject Bruegel. “De verwarming en koeling van de 22 appartementen worden uitgevoerd met geothermie”, zegt woordvoerder Peter De Smedt.

Het bouwteam, bouwpromotor en architect gaven donderdag de officiële start van de bouw van het woonproject Bruegel aan de Wechelsebaan, vlak bij de industriezone Achterstenhoek en de op- en afrit van de E34 in Lille. Groep Bolckmans uit Brecht koos voor de naam van de de schilder Bruegel als een verwijzing naar een meesterwerk voor het project.

“Het woonproject telt 22 wooneenheden in twee gebouwen, waarvan er bij de start van de werken al zes zijn verkocht”, legt Peter De Smedt van het Bruegelteam uit. “Er is een ideale mix van appartementen met een tot drie slaapkamers met elk een ruim terras. De appartementen op het gelijkvloers hebben een privétuin die tot 177 vierkante meter groot is. In de ondergrondse kelder bevinden zich 34 autostaanplaatsen en 23 fietsenstallingen.”

Temperatuurverschil

Groep Bolckmans maakt gebruik van geothermie of aardwarmte om het gebouw te verwarmen en te koelen. “Het gaat om het gebruik van het temperatuurverschil tussen het koude aardoppervlak en de warmere ondergrond. Dat is mogelijk door een diepe boring die het mogelijk maakt om in de winter grondwater op te pompen dat als basisverwarming wordt gebruikt, waarna het weer de bodem wordt ingepompt. In de zomer kan dat grondwater ook dienen als koeling zodat airconditioning overbodig wordt”, luidt het. “Omdat hierdoor het E-peil van het appartement onder de twintig blijft, hoeft de eigenaar vijf jaar lang geen onroerende voorheffing te betalen.”

Op zaterdag 18 september van 10u tot 14u is er een kennismakingsdag op het terrein. (bvdl)

 

Zo ziet de voorgevel van de 22 woningen van Bruegel in Lille eruit.

Zo ziet de voorgevel van de 22 woningen van Bruegel in Lille eruit. © RR

 

www.bruegel.immo/infodag

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio