© RR

Schil Vanneke reist van wijk naar wijk: mensen uit hun kot halen

Schilde -

De gemeente Schilde parkeert haar Schil Vanneke elke dinsdag op een andere locatie. Voorbije week was de het buurtterrein Kraanweide aan de Liersebaan.

Het vintage caravannetje vervoert geen toeristen, maar ambtenaren die bewoners ‘uit hun kot’ lokken, met elkaar in contact brengen en informeren.

Je moet al in een uithoek van Europa belanden, om nog zo’n oud en klein ‘sleurhutje’ aan te treffen als het bureautje op wielen waarmee enkele medewerkers van gemeente Schilde op tournee zijn.


 

 © RR

“In september en oktober toeren we weer elke week rond met onze mobiele koffiekar en kunnen al onze inwoners elke dinsdagvoormiddag langskomen om te genieten van een lekker kopje koffie, thee of soep. En dit geheel gratis”, vertelt burgemeester Dirk Bauwens (N-VA). “Iedereen is welkom om gezellig mee te buurten en een babbeltje doen. Of wil je liever je buur uitdagen met een spelletje sjoelbak, kubb of petanque? Trommel alvast je buren en vrienden op en we maken er samen een gezellige voormiddag van.”

Het Schil Vanneke staat volgende twee dinsdagen 21 en 28 september op de parking van bakkerij Vanderavoort aan de Karel Werrebroecklei in ’s-Gravenwezel. Op 5 en 12 oktober is de plaats van verzamelen buurtterrein De Spildoren, op 19 oktober Molenerf in de Molenstraat en op 26 oktober Den Hert (achter jeugdhuis Pagode) aan de Turnhoutsebaan.

( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio