Anne Kenis vult vrijdagochtend voor de eerste keer de broodrekken in haar nieuwe winkel.

Anne Kenis vult vrijdagochtend voor de eerste keer de broodrekken in haar nieuwe winkel. © ram

Anne (22) opent bakkerij in eigen dorp Meer

Meer -

Voor de 22-jarige Anne Kenis wordt vrijdag 17 september een spannende dag. Dan ontvangt ze de eerste klanten in haar nieuwe bakkerij in Meerdorp in Meer (Hoogstraten). Het vroeg opstaan neemt ze er met de glimlach bij.

Ronny van den Ackerveken

Anne Kenis is geboren en getogen in Meer. “Na mijn middelbare school bij VTI Spijker in Hoogstraten ben ik aan een kappersopleiding begonnen in Antwerpen. Door een probleem met mijn polsen heb ik die moeten stopzetten. Een jaar geleden vond ik een nieuwe uitdaging in de bakkerij van Atelier Co-Pains in Brecht. Zo kwam het idee om zelf een bakkerij te openen in mijn woonplaats. Ik kreeg een opleiding en nu kan mijn eigen verhaal starten.”

De winkel van Bakkerij Anne is gevestigd in het pand waar vroeger KBC een bankkantoor had. “In maart zijn we begonnen met de verbouwingen. Er moest veel gebeuren en tot op het laatste moment is er veel werk in gekropen om alles te vernieuwen. De voorbije dagen waren wat hectisch. De winkelruimte is vrij groot. Dat komt goed van pas om alles uit te stallen.”

Studenten

Het brood wordt ter plaatse afgebakken. Voor Anne betekent dat dat de wekker op tijd afloopt. “De winkel gaat om 7u open en ik ben vanaf 5.30u al aanwezig om alles in orde te brengen. Vroeg opstaan hoort erbij, maar ik doe het graag. De bedoeling is dat ik binnenkort boven de winkel ga wonen, dus dat maakt het nog iets gemakkelijker. In het weekend komen studenten helpen, op weekdagen sta ik alleen in de winkel. Afhankelijk van hoe het loopt, kan er nog personeel bij komen.”

Het assortiment bestaat uit meer dan brood, patisserie en gebak. “Er is een ruime keuze aan belegde broodjes en salades”, vertelt Anne. “Daarmee wil ik me ook graag in de kijker zetten. Ik bied klanten steeds de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen. Het zou kunnen dat iets niet in de winkel ligt, maar dat kan via een bestelling in orde gebracht worden.”

Bakkerij Anne is behalve maandag elke dag open om 7u.

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio