De voorbije maanden werden al verschillende drugskoeriers betrapt die pakketjes met drugs over de gevangenismuur gooiden. Buurtbewoners vermoeden dat de man van woensdagavond dat mogelijk ook van plan was 

De voorbije maanden werden al verschillende drugskoeriers betrapt die pakketjes met drugs over de gevangenismuur gooiden. Buurtbewoners vermoeden dat de man van woensdagavond dat mogelijk ook van plan was ©  Dirk Vertommen

Man klautert zes meter hoog, mogelijk om drugs over gevangenismuur te gooien

Mechelen -

Een kerel is woensdagavond betrapt toen hij op een hoog balnet, dat tussen het Caputsteenpark en de tuinen van enkele woningen in de buurt hangt, was geklommen. De man sloeg op de vlucht en kon ontkomen. Voorlopig is het onduidelijk wat zijn intentie was, maar buurtbewoners sluiten niet uit dat hij van plan was drugs over de gevangenismuur te gooien.

Een buurtbewoner merkte de kerel kort na 19u woensdagavond op. Hij zag hoe een man, die volledig in het zwart gekleed was en een kap droeg, op het zes meter hoge net was geklommen en probeerde om een muur aan de tuinen van de woningen te bereiken. Toen de kerel besefte dat hij opgemerkt was, sprong hij naar beneden en vluchtte vliegensvlug weg in de richting van de Kleine Nieuwedijkstraat.

De politie werd op de hoogte gebracht van de verdachte situatie en startte met een zoekactie in de buurt. De verdachte kon niet meer worden aangetroffen. Voorlopig is het onduidelijk wat de intenties van de man waren. “Ofwel ging het om een inbreker en was hij van plan om hier in de buurt toe te slaan, ofwel had de man drugs bij zich en wou hij via de muur in kwestie dichter bij de gevangenismuur geraken om zo een of meerdere pakketjes te gooien tijdens de avondwandeling”, reageerden omwonenden op het voorval.

Betrapt

De voorbije maanden werden al verschillende personen betrapt die vanuit het Caputsteenpark pakketjes met drugs over de gevangenismuur gooiden. De politie hield ondertussen ook al heel wat acties om drugskoeriers te kunnen betrappen.

De buurtbewoners doen ook een oproep aan mensen die iets verdachts zien, om dat onmiddellijk te melden aan de politie. “Alleen zo kunnen we de drugsoverlast hier een halt toeroepen.”

Ook de politie roept op om verdachte situaties altijd onmiddellijk te melden. “Hoe sneller wij op de hoogte zijn van een potentieel verdachte situatie, hoe sneller wij onze ploegen ter plaatse kunnen sturen en hoe groter de pakkans is van mogelijk verdachte personen”, reageert politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Hij bevestigde ook dat er woensdagavond een zoekactie heeft plaatsgevonden, maar dat er niemand meer kon worden aangetroffen.  (tdk, svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio