© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik ga me omscholen naar leraar lager onderwijs”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Antonio Swerts (44).

“Ik ga me omscholen naar leraar lager onderwijs. Binnen enkele dagen begin ik aan mijn bacheloropleiding. Ik heb altijd in de horeca gewerkt, maar daar ben ik nu mee gestopt. Corona heeft me doen inzien dat er een houdbaarheidsdatum staat op werken in de horeca. Een duidelijke visie over het opstarten van een eigen zaak had ik niet. En werk je in die sector voor iemand anders, dan moet je heel hard werken, draai je lange dagen, ook in het weekend.”

“Ik ben dus gaan nadenken wat ik nog graag zou doen en dat is voor de klas staan. Kinderen van 6 tot 12: dat lijkt me een heel leuk publiek. Ze leren elke dag iets nieuws en zijn nog heel verwonderd over alles. Zij gaan binnenkort een toffe leraar krijgen.”

“Ik ben zelf geen papa, maar ik vind het toch belangrijk om wat levenservaring en levenswijsheid door te kunnen geven aan de volgende generatie. Kinderen leren lezen, schrijven, rekenen: dat lijkt me superinteressant. Het zijn de eerste stapjes in een mensenleven: op die kennis gaan ze alles verder bouwen. Je bent daar voor de rest van je leven iets mee. En dat zal dan binnenkort kunnen in het klasje van meester Antonio. Ik heb er écht zin in.” (evw)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio