Glenn (midden) met zijn verloofde (links) en een collega (rechts). 

Glenn (midden) met zijn verloofde (links) en een collega (rechts). © vtm

Battlestation doet met robots mee aan ‘Belgium’s Got Talent’: “Mooie reclame voor ons bedrijf”

Blaasveld -

Het podium van Belgium’s Got Talent krijgt vrijdagavond het bezoek van enkele robots. Achter de knoppen zit Glenn Cnudde (30) uit Blaasveld (Willebroek), die vlak voor de coronacrisis begon met zijn start-upbedrijfje Battlestation. “De act die we brengen, konden we op voorhand programmeren dankzij de hulp van Hendrik Vandeput van Nano Support.”

Tom Vets

“We zetten enkele robots op het podium die vervolgens een act uitvoeren”, vat Glenn zijn deelname aan Belgium’s Got Talent samen. “Doordat we de robots al voor het begin van de act moesten programmeren, konden we tijdens de uitvoering zelf niets meer veranderen. Op dat vlak gaf het dus geen stress voor ons. Er waren op het moment zelf alleen nog twee uur robots die zichzelf gingen voorstellen aan het publiek en de jury. Toch was het geen gelopen race, want we vreesden dat de grote hoeveelheid kabels en computers in de nabije omgeving voor storingen konden zorgen.”

Met de act maakt Glenn mooie reclame voor Battlestation, zijn bedrijf dat tal van activiteiten met robots kan aanbieden voor feestjes, evenementen, teambuilding en andere activiteiten op het vlak van entertainment. “Onze start-up zag begin 2020 het licht, vlak voor de coronacrisis losbarstte. We hadden toen zelfs nog geen eigen stek. We deden alles op locatie. Ik herinner me dat we toen twee keer een zaaltje in Heffen (Mechelen) hebben gehuurd.”

Teambuildings

Toen de lockdown begon, viel alles stil. “We waren een jaar inactief. We hebben geprobeerd om een oplossing te zoeken om het bedrijf toch in de kijker te zetten en uit de startblokken te schieten. Zo kwamen we op het idee om de robots vanop afstand te besturen. Ik heb een hal gezocht waar die robots opgesteld konden worden. Sinds februari heeft Battlestation zijn eigen plek in Puurs (Puurs-Sint-Amands). We hebben al heel wat teambuildingactiviteiten kunnen organiseren waarbij de deelnemers gewoon thuis of op het werk achter de computer konden blijven zitten. Ze besturen de robots die in onze hal rondrijden en kunnen zo allerlei spelletjes doen.”

 

 ©  vtm

De robots kunnen naar links, rechts en helemaal rond draaien. “Er staat ook een camera op gemonteerd zodat je ziet wat de robots zien als ze op het parcours langs tunnels, skateramps en andere obstakels rijden. Men kan zelfs vanop afstand met een laser naar elkaar schieten. De mogelijkheden zijn legio: van estafetteraces tot minigolf.”

Uniek in Europa

Sinds de coronamaatregelen versoepeld zijn, komen de aanvragen vlot binnen. “Ondertussen gaan we ook langs bij bedrijven om de robots op te stellen. Wat wij doen met dit concept is in België nog niet bekend, zelfs niet in Europa. Mensen die op Google zoeken naar een teambuildingsactiviteit, komen vaak uit op karten of paintball, maar nog niet meteen op onze site. Alle reclame is dus mooi meegenomen en daarom doen we graag mee aan deze wedstrijd. Wat we tonen, is uiteraard niet onze core business.

 

 ©  vtm

Hoe Glenn op het robotidee kwam? “Ik was iemand die altijd al in de ban was van drones en het besturen van vliegtuigjes vanop afstand. Ik ben elektricien van beroep en heb een passie voor alles wat met elektronica te maken heeft. Toen ik op een dag die robots zag, heb ik er eentje aangekocht. We maken die niet zelf. Ik zag er meteen de mogelijkheden van in. Toen ik zag dat ook vrienden zich ermee amuseerden, was de knoop snel doorgehakt. Ondertussen hebben we er al een tiental.”

Belgium’s Got Talent, VTM, 20.40u

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio