©  Evo Pro Racing

Het verhaal achter de volgwagen die in de gracht belandde tijdens Antwerp Port Epic

Mathieu van der Poel was afgelopen zondag de beste in de Antwerp Port Epic. Meteen raak dus bij zijn wederoptreden na rugklachten. Bij Evo Pro Racing hadden ze minder reden tot vieren.

Vincent Van Genechten

Terwijl de koers in volle gang was, stak er plots een Mercedes van het Ierse Continentale Team met twee wielen in een Antwerpse gracht. De foto daarvan ging deze week plots rond op sociale media. Evo Pro Racing vertelde dan maar het verhaal erachter.

“Nee, het was niet Mathieu van der Poel die zijn ongelooflijke power gebruikte om onze wagen van de kant de duwen op weg naar de zege. Nee, het was ook geen dramatische crash à la Sebastien Loeb. Het was een serie van onfortuinlijke gebeurtenissen gedurende een span van drie kilometer”, klinkt het bij de ploeg op Instagram.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wat bleek? Brendan Rhim was gevallen en had hulp nodig. Daarna stond onze landgenoot Michael Van Staeyen langs de kant van de weg met een lekke band. “We zwaaiden Brendan vaarwel en hielpen Michael”, aldus Evo Pro Racing.

“Die vliegt terug naar het peloton, waarna wij een scherpe bocht naar links pakken richting een smalle kasseistrook. Daar staat Brendan opnieuw, met een lekke band. De auto van de commissarissen en de neutrale wagen staan stil net achter de bocht, terwijl er een groep renners achter ons kwam. We moesten de wagen dus voorbij die van de commissarissen squeezen, maar toen sprong er een mecanicien uit een andere wagen...”

En toen ging het fout. De volgwagen van de Ierse formatie moest nog iets verder opzij zodat de achtergebleven groep met renners kon passeren. “

De auto slipte zachtjes weg in de gracht”, klinkt het. “Zo zacht zelfs dat de spiegel aan die kant niet beschadigd raakte. Toen de bewuste foto genomen werd, hadden we de vier reservefietsen al op de andere volgwagen geladen. De Mercedes had geen enkel schrammetje en niemand raakte gewond, duidelijk. Niets gebeurd dus, eigenlijk, maar wel een leuke foto. Daarna was het wachten. Een pak Belgische frieten en een sleepbeurt later lieten de organisatoren weten dat ze op die plek volgend jaar een hek gaan zetten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.