Als lid van de bibliotheek in Retie kun je voortaan ook boeken ontlenen in Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout en Mol. 

Als lid van de bibliotheek in Retie kun je voortaan ook boeken ontlenen in Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout en Mol. © RR

Zeven bibliotheken werken samen onder nieuwe groepsnaam Stuifzand

RETIE -

De bibliotheek in Retie gaat vanaf 6 oktober twee weken dicht voor de installatie van nieuwe software. De aanpassing van het computersysteem is nodig omdat Retie voortaan samenwerkt met zes andere bibliotheken in Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout en Mol.

De zeven bibs hebben zich gegroepeerd onder de toepasselijke groepsnaam Stuifzand: ‘stuif’ verwijst naar de kruisbestuiving die er vandaag al bestaat tussen de zeven gemeenten op het vlak van cultuur en toerisme, ‘zand’ refereert aan het Kempens wit zand in Mol en de omliggende gemeenten. 

Wat de gevolgen zijn van de samenwerking? Onder meer dat het huishoudelijk reglement in elk van de zeven bibliotheken voortaan identiek is, dat je als lid van de bib van Retie automatisch ook boeken kan ontlenen in de andere filialen van Stuifzand en dat het lidmaatschap overal 5 euro bedraagt. De activering van je lidmaatschap verloopt via je elektronische identiteitskaart.

Uitleentermijn verdubbeld

Omdat de bibliotheek binnenkort vijftien dagen dichtgaat, wordt de uitleentermijn van je boeken tijdelijk verdubbeld. De vernieuwde boekerij gaat op donderdag 21 oktober opnieuw open. De feestelijke opening, met drank en versnaperingen, vindt plaats op zaterdag 23 oktober. (ema) 

De bibliotheek in de Nederstraat in Retie gaat vanaf 6 oktober voor twee weken dicht. 

De bibliotheek in de Nederstraat in Retie gaat vanaf 6 oktober voor twee weken dicht. © RR

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio