Miguel Vissers zetelt vanaf dinsdag in de gemeenteraad. 

Miguel Vissers zetelt vanaf dinsdag in de gemeenteraad. © N-VA

Student volgt huisarts op als gemeenteraadslid

Berlaar -

In de Berlaarse gemeenteraad verschijnt dinsdag een nieuw gezicht. Julie Cools (N-VA) legt haar mandaat neer. Miguel Vissers volgt haar op.

Chris Van Rompaey

Julie Cools kreeg bij de verkiezingen 251 stemmen achter haar naam. “Het was een hele eer om bij mijn eerste verkiezingen onmiddellijk verkozen te raken”, zegt ze aan. “Enkele maanden geleden kreeg ik mijn tweede zoontje en merkte ik dat ik echt meer tijd wilde maken voor mijn kinderen en mijn job als huisarts”.

Miguel Vissers krijgt als eerste opvolger, met 156 voorkeurstemmen, de kans om haar gemeenteraadszetel te vullen. “Het is ongelooflijk jammer dat iemand zoals Julie de lokale politiek vaarwel zegt. Tegelijkertijd valt dit ook volledig te begrijpen. Ik zal mijn uiterste best doen om haar plaats waardig in te vullen.”

Miguel studeert aan de Universiteit Antwerpen. “Ik heb nu een master in politieke communicatie achter de kiezen die ik aanvul met een master in strategische communicatie. Ik zal me inzetten om de Berlaarse burgers op de hoogte te brengen van alles waarmee onze gemeente bezig is. Volgens mij kunnen we door genoeg te communiceren, mensen ook beter beleid brengen.”

Op de gemeenteraad van dinsdag legt Miguel de eed af en dient Julie haar ontslag in. Momenteel zetelt Miguel nog in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, maar daar dient hij zijn ontslag in aan het einde van de maand om geen mandaten te cumuleren.MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio