Het Mariabeeld, dat het ongeval met de trucker overleefde, is teruggeplaatst in de nis boven de deur. 

Het Mariabeeld, dat het ongeval met de trucker overleefde, is teruggeplaatst in de nis boven de deur. © EMA

Gemeente Arendonk koopt piepkleine kapel voor ... 0 euro

ARENDONK -

Het gemeentebestuur van Arendonk heeft de piepkleine kapel op de hoek van de Horstraat en de Wippelberg gekocht voor… 0 euro. Het eeuwenoude gebedshuisje werd drie jaar geleden vernield door een trucker die in de straat een ongelukkig manoeuvre uitvoerde.

Eddy Meulemans

Het Mariabeeld in de minikapel in de Horstraat heeft een goede engelbewaarder. Op 20 februari 2018 overleefde Onze-Lieve-Vrouw als bij wonder een zwaar verkeersongeval, waarbij een vrachtwagenchauffeur op het kruispunt met de Wippelberg nogal bruusk achteruitreed en zo de gevel van het kapelletje vernielde.

Omdat enkele buren erop aandrongen om het kapelletje niet verloren te laten gaan, besliste het gemeentebestuur kort daarna om de gehavende muren op eigen kosten te herstellen. Om het definitief te bewaren voor de toekomst staat de particuliere eigenaar, een buurtbewoner, zijn eigendom nu gratis af aan de gemeente.

“Dit is een stukje erfgoed dat we willen bewaren”, zegt burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA). “Zo hebben we in Arendonk ook een speciale Kapelletjesroute, een wandeling langs de verschillende kapellen in ons dorp.”

De Onze-Lieve-Vrouwekapel in de Horststraat is meer dan honderd jaar oud. Het rechthoekige bakstenen gebedshuisje met een zadeldak werd gebouwd in 1908.

Het eeuwenoud kapelletje werd drie jaar geleden vernield door een onstuimige vrachtwagenchauffeur. 

Het eeuwenoud kapelletje werd drie jaar geleden vernield door een onstuimige vrachtwagenchauffeur. © EMA

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio