Willy Wagemans van KuBa en Dirk Coesemans van Connect to Smile bij de opbouw van het kunstwerk. 

Willy Wagemans van KuBa en Dirk Coesemans van Connect to Smile bij de opbouw van het kunstwerk. © Tommy Maes

Kunstenaarsvereniging KuBA organiseert vijfde tentoonstelling in Kruierie

Balen -

Kunstkring Balen, afgekort KuBA, organiseert dit weekend een tentoonstelling in Vrijetijdscentrum De Kruierie in Balen. 16 kunstenaars tonen er hun werk. Blikvanger is een kunstwerk over couveusekinderen gemaakt met Playmobil.

KuBa is een vereniging van Balense kunstenaars die momenteel al veertig leden telt. Jaarlijks organiseert KuBa een tentoonstelling waarop leden hun recente werk tonen. Vrijdag opent de vijfde editie van de tentoonstelling in Vrijetijdscentrum De Kruierie. “Vorig jaar kon de tentoonstelling niet plaatsvinden wegens het coronavirus, maar dit jaar zijn we terug”, zegt Willy Wagemans van KuBa. “Wel zijn er maar zestien kunstenaars die hun werk van de afgelopen jaren exposeren. Daarom hebben we elke deelnemende kunstenaars een eigen hoekje gegeven waar ze meerdere werken bij elkaar kunnen plaatsen, terwijl we die normaal gezien meer verspreiden. De tentoonstelling loopt in de grote podiumzaal , de gang en de exporuimte.”

Elk jaar maken de leden van KuBa een gezamenlijk kunstwerk als blikvanger. Dit jaar gebeurde dat in samenwerking met Connect To Smile, een vereniging van Playmobil-bouwers. Het kunstwerk is een boom met vijf doorzichtige kubussen die elk met Playmobil een fase uitbeelden in de evolutie van de couveuse. “Het kunstwerk maken we in opdracht van VVOC, de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen”, vertelt Dirk Coesemans van Connect to Smile. “Het is de bedoeling dat het kunstwerk in november wordt tentoongesteld in het ziekenhuis Leuven Gasthuisberg, maar de tentoonstelling van KuBa krijgt dus de primeur. Het werk is een levensboom die de evolutie van de couveuseafdeling tonen van 1920 tot nu.”

De tentoonstelling van KuBA-Kunstkring Balen loopt op vrijdag 17 september van 10 tot 17u en zaterdag 18 en zondag 19 september van 10 tot 18u in Vrijetijdscentrum De Kruierie in Balen. Toegang is gratis.

 (mto )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio