Bestuurder Gert Ver Donck van Concreate bij de eerste geproduceerde trap. 

Bestuurder Gert Ver Donck van Concreate bij de eerste geproduceerde trap. © Tommy Maes

Nieuw bedrijf Concreate specialiseert zich in prefab beton: “Snelheid is het grote voordeel”

Balen -

In industriezone Berkebossen in Balen is deze maand het nieuwe prefab betonbedrijf Concreate van start gegaan. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van prefab betonelementen zoals trappen, draaitrappen en gevelelementen.

Concreate is gevestigd in de uitgebreide bedrijfsgebouwen van een voormalig betonbedrijf in industriezone Berkebossen op de grens van Balen en Mol. “We hebben het bedrijf begin deze maand opgestart en zijn nu stilaan al van start gegaan met de productie”, zegt bestuurder Gert Ver Donck. “Zo hebben we onze eerste betonnen trap al gegoten. Ook ons orderboekje is ondertussen al goed gevuld.”

Medevennoten van Concreate zijn Gert Ver Donck, die ook instaat voor de dagelijkse leiding van het bedrijf, en Tom Fransen van de multidisciplinaire bouwgroep Fransen uit Oud-Turnhout. “Ik heb zelf al vijftien jaar ervaring in de wereld van prefab beton”, vertelt Ver Donck. “Zo heb ik de afgelopen jaren binnen twee grote bouwondernemingen afdelingen rond prefab beton opgestart. Daardoor heb ik niet alleen de nodige technische kennis, maar ook een scherp zicht op de wensen en verwachtingen van potentiële opdrachtgevers.”

Productie op maat

Prefab beton is een snel groeiende niche in de bouwsector. “Een groot voordeel van prefab beton is de snelheid”, zegt Ver Donck. “Zo kunnen we in ons bedrijf trappen, draaitrappen en andere betonelementen volledig op maat produceren en volledig afgewerkt naar de werf transporten en daar installeren. De mallen zijn heel essentieel bij prefab beton. Zo hebben we flexibele metalen basismallen waarmee we in één geheel betontrappen produceren tot en met 26 treden. De hoogte, breedte en lengte stellen we eenvoudig op maat in. Voor specifiek maatwerk maken we houten mallen.”

Gert Ver Donck heeft al vijftien jaar ervaring in de wereld van prefab beton. 

Gert Ver Donck heeft al vijftien jaar ervaring in de wereld van prefab beton. ©  Tommy Maes

“Ook denken we mee met de opdrachtgever”, vertelt Ver Donck. “We beschikken over een eigen studiedienst die doordachte voorstellen uitwerkt zodat de aannemer de geleverde betonelementen veilig, snel en foutloos kan monteren. Elk bouwproject is verschillend en wij spelen daar op in. Ook naservice is belangrijk. Eventuele beschadigingen bij de montage komen onze gespecialiseerde medewerkers ter plaatse herstellen.”

Ondertussen is er al een achttal mensen aan het werk bij Concreate, maar het bedrijf is nog op zoek naar ervaren bekisters, mallenbouwers, afwerkers en rolbrugbestuurders. “We willen de komende weken en maanden nog meer mensen aanwerven, zodat we kunnen uitgroeien tot minstens 25 medewerkers.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio