Korpschef Jack Vissers met een aantal ‘filmsterren’ en andere enthousiaste medewerkers voor het politiebureau. De boodschap is duidelijk: de politie is een aantrekkelijk werkgever. 

Korpschef Jack Vissers met een aantal ‘filmsterren’ en andere enthousiaste medewerkers voor het politiebureau. De boodschap is duidelijk: de politie is een aantrekkelijk werkgever. © RR

Schotense inspecteurs spelen hoofdrol in nationale rekruteringscampagne “Politie is aantrekkelijke werkgever”

Schoten -

De kans is groot dat u in de spotjes van Jobpol, die vanaf 18 september via verschillende mediakanalen worden uitgezonden, Schotense inspecteurs zal herkennen. Samen met collega’s uit twee andere korpsen uit de regio Brussel en Wallonië demonstreren de medewerkers van Schoten hoe aantrekkelijk en afwisselend werken bij de politie wel is. “En ze moesten daarvoor niet acteren”, lacht korpschef Jack Vissers, die zelf ook figureert.

Jan Auman

De professionele filmploeg en fotografen werden ingehuurd door de dienst rekrutering en selectie van de geïntegreerde politie. Die zoekt via haar jobkanaal Jobpol doorlopend nieuwe mannen en vrouwen om de rangen lokaal en federaal te versterken.

De Schotense korpschef kreeg onlangs de vraag om mee te werken aan een nieuwe promoreportage met filmclips en affiches om werken bij de politie in de kijker te zetten.

Infodag

Inspecteur Jef Leeman is één van de rolmodellen in de campagne..

Inspecteur Jef Leeman is één van de rolmodellen in de campagne.. © RR

“Waarom Schoten? Omdat wij de mooiste en meest bekwame medewerkers hebben zeker”, knipoogt Vissers. Dat hijzelf een verleden heeft bij de federale politie en zelfs een tijd deel heeft uitgemaakt van het Vast Comité van Toezicht op de politiediensten, het zogenaamde Comité P, en nu nog steeds dicht bij de nationale politietop staat, komt meer in de buurt van de waarheid.

En dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in Schoten woont, kan mogelijk ook een verklaring zijn. Zij lanceert de nieuwe rekruteringscampagne op zaterdag 18 september en stelt dan meteen de efficiëntere selectieprocedure voor tijdens de infodag voor aspirant-agenten in de politiekazerne van Brussel.

Partnergeweld

En zo kwam het dat op een mooi zomerdag zo’n twintig medewerkers van politie Schoten, van alle rangen en standen, vrijwillig voor de camera demonstreerden wat hun job zoal inhoudt. “De opnames vonden plaats in het provinciaal opleidingscentrum Campus Vesta in Emblem”, aldus korpschef Jack Vissers. “Onder meer inspecteurs en hoofdinspecteurs Sam Verbist, Jef Leeman, Julie Yekeler en Jeroen Verbist speelden waarheidsgetrouw enkele scènes uit hun beroepsleven van elke dag: omgaan met verkeersagressie, tussenkomen bij partnergeweld, het verkeer in goede banen leiden, vaststellingen doen na een inbraak en een drugsplantage opsporen en ontmantelen.”

Een fotoshoot op het Gasketelplein.

Een fotoshoot op het Gasketelplein. © RR

Kader ingevuld

Ook bij politie Schoten zijn er geregeld vacatures. Zo worden momenteel onder meer één agent van politie voor het verkeersteam, vier inspecteurs voor interventieopdrachten, één hoofdinspecteur en één maatschappelijk assistent aangeworven aan het Gasketelplein. Toch lijkt de tijd van de grote tekorten in het organogram, waarvoor Vissers’ voorganger Dirk Lemmens geregeld klaagde, voorbij. Vooral het tekort aan officieren was op een gegeven moment schrijnend.

“Als we ook die jongste vacatures ingevuld krijgen, zal ons ‘operationeel kader’ van 75 medewerkers volledig ingevuld zijn”, zegt Vissers trots. “Vanwaar die kentering? We proberen politie Schoten ook als werkgever positief ‘in de markt’ te zetten en gaan heel intens de dialoog aan met de bevolking. Dat gebeurt onder meer via ons magazine Info Lokale Politie Schoten, waarvan de alweer derde editie binnenkort aan alle inwoners bezorgd wordt. Aan leidinggevenden is er momentele geen tekort meer. En we proberen voor een aangenaam werkklimaat te zorgen. Exclusieve premies mag ik niet uitdelen. Dat is dus zeker niet de reden van de aantrekkingskracht.” ( jaa)

Geïnteresseerden in een job bij de Lokale Politie Schoten kunnen contact opnemen met team HRM via 03-680 29 65 of pz.schoten.pers@police.belgium.eu. - Jobpol Nationaal rekruteringskanaal voor politiepersoneel

De filmopnames vonden plaats op Campus Vesta.

De filmopnames vonden plaats op Campus Vesta. © RR

De Schotense inspecteurs gaan ter plaats na een ‘inbraak’.

De Schotense inspecteurs gaan ter plaats na een ‘inbraak’. © RR

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio