The Woodstock Tribute Band op Hoekstock. 

The Woodstock Tribute Band op Hoekstock. © RR

Herbeleef de hippiedagen tijdens Hoekstock

Boom -

De Kaaimannen zijn klaar voor Hoekstock, het sixties- en seventiesfestival dat dit weekend in het gemeentelijk park doorgaat en voor het eerst twee dagen zal duren. Onder meer twee podia en een hippiemarkt zorgen voor veel love, peace en muziek.

 

Hoekstock is een gratis festival van De Kaaimannen die er alles aan doen om de sfeer uit ‘the roaring sixties en seventies’ terug op te roepen. Voor het eerst hoort daar een hippiemarkt bij waar men dingen kan vinden die volgens hen creatief, duurzaam of ‘bohemianachtig’ zijn. Het festival wijkt uit naar het gemeentepark en zal voor het eerst twee dagen duren.

Klein podium

Louie Louie

Louie Louie © RR

Op het terrein zijn twee podia opgesteld. Op zaterdag 18 september om 14.30u zal Stefan Gillis als Elvis-imitator als eerste de geluidsinstallatie testen. Na hem is het kleine podium voor ZZ BOB en hun Texas Blues rock. Nog meer tribute om 17u Hash Bamboo Shuffle die de legendarische folk- en blueszanger Ferre Grignard weer tot leven wekt. Tenslotte brengt de formatie Louie Louie van 20 tot 21.30u covers van hits uit dezelfde periode.

Groot podium

Op het tweede podium staat om 16u Wendy Honestly als eerste geprogrammeerd. Van 18 tot 20u is het daar de beurt aan The Woodstock Tribute Band. Deze achtkoppige formatie brengt het Woodstock repertoire live ten gehore. Om 21.45u zorgt The Great Pretenders uit buurgemeente Kontich voor rock ’n roll uit een, voor sommigen nog niet zo ver, verleden.

Zondag als extra dag

Not The Beatles

Not The Beatles © RR

Het was de wens van de organisatoren om hun Hoekstock twee dagen te laten duren. Ze kregen de toestemming om ook op zondag 19 september het feestje verder te zetten. Die dag staan twee opvallende acts op het podium.

Met Not the Beatles is het om 15u opnieuw van dat. Maar de Kaaimannen zeggen nog het meest fier te zijn op het finale optreden dat om 17u gepland staat. The Boom All Stars Band met Tim Ielegems, Roland Van Campenhout, Amel Serra Garcia, Ruth-Marie en Menno Buggenhout én Gregory Frateur werden voor eenmaal samengebracht om deze aparte Hoekstock af te ronden.

Covid Safe Ticket

Hoekstock is geheel gratis maar zonder een Covid Safe Ticket of een coronaherstelbewijs minder dan zes maanden oud kom je er niet in. Ook een PCR-test met een negatief resultaat met een geldigheid van de test plus 2 dagen of een snelle antigeentest met een negatief resultaat van de dag zelf plus 1 dag is geldig.

Aan de inkom zullen medewerkers de QR-code scannen waarna men zonder mondmasker ten volle kan genieten van Hoekstock.  (JEF WIJCKMANS)

De originele affiche

De originele affiche

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio