© Gemeente Bornem

Bib organiseert elke maandag Digicafé

Bornem -

Voortaan kun je weer elke maandag met vragen vraag over je smartphone, tablet of laptop terecht in het Digicafé van de bib in cultuurcentrum Ter Dilft.

“Als bib willen we actief inzetten op het dichten van de digitale kloof”, zegt Heleen Van Aken. “Veel mensen hebben verschillende apparaten thuis zoals gsm’s, e-readers, tablets en computers, maar stoten nu en dan op kleine probleempjes waar ze wat moeite mee hebben om ze op te lossen. Dat kan gaan over zaken als inloggen, synchroniseren, apps gebruiken. Dat zijn allemaal zaken waar je niet altijd familieleden of vrienden mee wilt lastigvallen, maar ook niet iets waarmee je naar een gespecialiseerde winkel zou stappen.” 

“Met die vragen kon je al enkele jaren terecht in de bibliotheek, maar de lockdown maakte daar een einde aan”, zegt Van Aken. “Bij het begin van de pandemie hebben we ter vervanging een digitale hulplijn georganiseerd, om mensen vlot op weg te helpen met onder andere tips rond videobellen en andere digitale toepassingen, maar we merken dat samen naar een scherm kunnen kijken het meezoeken naar oplossingen wel vergemakkelijkt. Voortaan is er elke maandag dus weer het Digicafé waarbij iemand aanwezig is om bij al die vragen te helpen. Het is een wekelijks gratis inloopmoment van 14 tot 16 u.”

Naast het Digicafé biedt de bieb vanaf oktober ook weer cursussen en workshops aan rond digitale thema’s aan in samenwerking met B.Computerwijzer. gdb

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio