Jaro De Bruyne met frietjes.  

Jaro De Bruyne met frietjes.  © RR

Postuum eerbetoon aan supervrijwilliger Jaro De Bruyne

Kalmthout -

Supervrijwilliger Jaro De Bruyne krijgt een plekje op de cover van het tweede deel van de strip “Kalmthout in beelekes”. Zo wil uitgever Jan Franken hem eren. Jaro De Bruyne stierf eerder dit jaar totaal onverwacht.

Kalmthout blijft de enige gemeente in Vlaanderen, die via een strip zijn dorpsfiguren en legendes op een ludieke manier weergeeft. Jaro De Bruyne stierf dit jaar plotseling op 42 jarige leeftijd. De man zette zich jarenlang onbaatzuchtig in voor het verenigingsleven in de heidegemeente.  ( )

Jan Franken : “Na het overlijden van Jaro kreeg ik ontzetten veel vragen om hem ergens postuum mee op te nemen in een verhaaltje. Dat was niet evident omdat de meeste verhalen al in een eindfase zaten. Daar besloten we om Jaro mee te nemen op een speciale cover van de grote luxe-editie, waarin alle afdrukken van de originele pagina ‘s zijn opgenomen.”

Op die cover is een feest aan de gang aan het Willy Vandersteenplein in Heide. Jaro staat er samen aan een kraam met burgemeester Lukas Jacobs en heel wat stripfiguren. Feesten mee opzetten en helpen bij het realiseren ervan was immers Jaro’s leven.

In deze nieuwe uitgave worden een aantal inwoners weer tot leven gebracht. In tegenstelling tot vorige uitgave komt nu elke wijk aan zijn trekken. In deze uitgave worden een aantal inwoners van de heidegemeente weer tot leven gebracht en zien we hier en daar ook andere Kalmthoutenaren opduiken.

In tegenstelling tot vorige uitgave komt nu elke wijk aan bod. Voor Nieuwmoer is dat smid Louis Aerts en voor Heuvel De Gover als konijnendief. Achterbroek brengt Jeanneke van café Kolenhandel en Acht Zaligheden treedt aan met de touwslagerij van Remi Reymenants. Voor Heide treden Rik van de frituur en verzetsheld Max Temmerman.

Het boek is te bestellen via stripkalmthout@vvvkalmthout.be of tijdens de tentoonstellingsdagen in het Arboretum op 20/21 en 27/28 november van 10u tot 17u. (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio