Celine, naast gymnaste ook influencer. © Gerbrand Van Uytvanck

Edegemse gymnaste Celine is een special influencer

Edegem -

Celine Ramaekers uit Edegem is één van de vier sporters van de Instagramcampagne @thespecialinfluencers. Special Olympics Belgium wil met de actie inclusie en diversiteit in de sportwereld bevorderen.

Filip Spoelders

Op het Instagramprofiel, die deze week werd gelanceerd, zet Special Olympics Belgium vier atleten met een verstandelijke beperking in de schijnwerpers. Zij zullen hun verhalen delen met het grote publiek. Eén van hen is de Edegemse gymnaste Celine Ramaekers.

“Het is echt leuk om dit te mogen doen”, reageert Celine opgetogen. “Het biedt unieke kansen want ik heb al een reclamespot mogen opnemen. Onze sporten gaan veel aandacht krijgen en dat is goed. Ik zal verhalen delen van mijn trainingen, ik zal foto’s in een studio kunnen laten maken en mogelijk komen er nog andere opdrachten bij.”

Bekende volgers

Na drie dagen telt het profiel al meer dan 27.000 volgers waaronder veel bekende figuren die de atleten steunen. Het gaat onder andere om Ann Wauters, Simon Mignolet, Thomas Pieters, Pascal Braeckman, Dieter Coppens, Tine De Caigny, Tom Waes, Andy Peelman, Evy Gruyaert en Wendy Van Wanten.

Celine met de andere atleten: Dimitri Claesen, Lieven Mels en Elias Hendrickx © Gerbrand Van Uytvanck

“Dat zij onze verhalen volgen, vind ik heel speciaal. Je kan wel vragen dat ze het doen, maar het gebeurt ook echt.”

Echte influencers

Special Olympics Belgium wil het brede publiek inzicht geven in de wereld van zijn atleten. Hoe meer volgers, hoe meer adverteerders kunnen worden aangetrokken om inkomsten te genereren voor Special Olympics Belgium en de werking. “We vragen niet om geld te storten, maar dat iedereen onze sporters volgt en van hen echte influencers maakt. Zo willen we awareness creëren voor atleten met een verstandelijke beperking en werk maken van een meer inclusieve samenleving. In de plaats krijg je natuurlijk leuke verhalen. Al heel wat mensen, ook uit de sportwereld en de media, volgen onze vier atleten en dat mogen er gerust nog meer worden”, geeft Zehra Sayin, CEO bij Special Olympics Belgium, aan.

Ondertussen blijft Celine gefocust op haar volgende doel. “Ik bereid me voor op de nationale spelen. Daar wil ik me plaatsen voor de Special Olympics World Games in Berlijn.” De weg naar deze doelen zullen zeker ook te ontdekken zijn op @thespecialinfluencers.

Celine toont haar verhalen aan de volgers. © Gerbrand Van Uytvanck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Special Olympics