Toon en Carina Maandonks met hun caravan en fjorden die ze even uitspanden tijdens hun middagpauze in Pulderbos. 

Toon en Carina Maandonks met hun caravan en fjorden die ze even uitspanden tijdens hun middagpauze in Pulderbos. ©  kma

Toon en Carina trekken al drie maanden met hun fjordenpaarden en caravan rond

Pulderbos, Malle -

Toon (67) en Carina (62) Maandonks vertrokken op 14 juni thuis in Ravels met hun fjordenpaarden Trivia en Hanna. Niet met de koets, maar met een verbouwde caravan. Sindsdien bezochten ze al een groot stuk van Nederland en België. Woensdagmiddag hielden ze halt in Pulderbos.

Kristin Matthyssen

Veel kans dat u afgelopen dagen een witte caravan met bruine koevlekken getrokken door een tweespan beige fjordenpaarden door de regio zag rijden. Toon en Carina reden de voorbije dagen onder meer door Kapellen, Hoevenen, Brecht en Malle. In de nacht van dinsdag op woensdag logeerden ze bij vrienden in Malle. Woensdag trok het stel verder richting Bouwel. De komende dagen gaan ze nog naar Zoerle-Parwijs, Balen en Lommel. Zolang de temperaturen overdag boven de tien graden blijven, willen ze verder trekken, en dat tot 1 november. Eindhalte Ravels staat op dit moment dus nog niet in hun notaboekje.

“We kochten deze verbouwde caravan van mensen die er hun twee bonte paarden mee menden, vandaar de koevlekken”, legt Carina uit. “Slapen en koken doen we in de caravan. Hooi kopen we onderweg. Het krachtvoer voor onze paarden brengen onze kinderen. Alleen water moeten we onderweg aan de mensen vragen, maar dat is nooit een probleem.”

Carina en Toon in het dorp van Pulderbos. 

Carina en Toon in het dorp van Pulderbos. ©  kma

Toon en Carina hebben geen afgesproken slaapplaatsen. “We hebben intussen 1.700 volgers op onze Facebookpagina ‘met de vier voetters door nederland en belgie’ (dus echt voetters met twee’t’s). Als we ergens in de buurt komen, zijn er altijd wel mensen die ons via Facebook een overnachtingsplek aanbieden waar er ook plaats is voor Trivia en Hanna.”

Trivia en Hanna dragen geen hoefijzers maar hoefschoenen. Toon en Carina zijn daar heel tevreden over. “Ze zijn na tweeduizend kilometer stappen nog maar aan hun tweede paar schoenen toe, dus zo’n hoefschoenen gaan heel lang mee”, vertelt Toon, die net als Carina gek is op Noorse fjordenpaarden. “Een heel leuk ras. Met een fjord weet je ’s morgens als je vertrekt altijd dat je ’s avonds aankomt. Het zijn betrouwbare doorzetters. Ze zijn soms wel wat koppig, maar dat nemen we erbij.”

Wie ook nog niet naar huis wil is jack russel Fons. Hij volgt de unieke road trip vanop de eerste rij op de bok.

Geen koets maar een caravan. 

Geen koets maar een caravan. ©  kma

Trivia en Hanna dragen hoefschoenen. 

Trivia en Hanna dragen hoefschoenen. ©  kma

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio