Michèl Belleflamme en Simon Claus van de immo-afdeling van Aldi kwamen vandaag de nieuwste winkel inspecteren.  

Michèl Belleflamme en Simon Claus van de immo-afdeling van Aldi kwamen vandaag de nieuwste winkel inspecteren.  ©  Elke Lamens

Grotere Aldi nu echt open, gevreesde verkeerschaos blijft uit

Essen -

Op Spijker heeft Aldi vandaag een gloednieuwe winkel geopend. Essen maakt zo deel uit van de modernisering van het winkelpark van Aldi. De opening is vlot verlopen, de gevreesde verkeersdrukte is uitgebleven.

Met een oppervlakte van 1.400 vierkante meter is Aldi Essen een van de grootste winkels van de keten. “Het is een van de eerste winkels met een milieuvriendelijke CO2-koeling”, weet projectmanager Simon Claus voor de regio Turnhout.

 

 ©  ella

“De warmte die deze installatie afgeeft, levert tegelijkertijd de nodige verwarming op voor de winkel. Daarnaast is deze duurzaam ingericht met ledverlichting en tegen eind dit jaar, begin 2022 volgen er nog 520 zonnepanelen, een equivalent voor 52 gezinnen.”

“Het is pas de derde winkel in de regio, na Oud-Turnhout en Ekeren, die een parkeergarage met 85 plaatsen op de gelijkvloerse verdieping heeft. De winkel zelf is te bereiken via een rolpad en lift.”

De winkel is te bereiken via rolpaden naar de eerste verdieping.

De winkel is te bereiken via rolpaden naar de eerste verdieping. © Elke Lamens

Bereikbaar

Van een grote verkeersdrukte waarvoor was gevreesd bij de opening van de winkel op Spijker was niet veel te merken. “We hebben een redelijk grote inrit en er is in voldoende ruimte voorzien tussen de inrit en de straat. Daarvoor is een mobiliteitsstudie uitgevoerd. Vandaag toont aan dat deze inrichting werkt.” De politie hield wel een oogje in het zeil en Aldi had zelf een steward paraat staan.

De inrit van op Spijker naar de parking van Aldi is bewust breed gemaakt.

De inrit van op Spijker naar de parking van Aldi is bewust breed gemaakt. © Elke Lamens

Wie met de fiets komt, kan de winkel vlot en veilig bereiken via de parallelweg van het Spijker. Het nabijgelegen ‘Stybarpad’ wordt ook nog opgewaardeerd. Aldi heeft een ruime fietsenstalling gebouwd voor meer dan veertig fietsen.

Managing director Real Estate van Aldi, Michèl Belleflamme noemt de opening van de Essense winkel interessant. “Hier is een grote stap gezet van de oude naar de nieuwe winkel. Het is een mooie vooruitgang”, benadrukt ze. “Dankzij de grote raampartijen valt er meer natuurlijk licht binnen en kijk je uit op natuur.”

Comfortabel

“Klanten kunnen ook comfortabeler winkelen dankzij de bredere wandelgangen. Er is ook meer ruimte ter beschikking om alle producten te presenteren. Aangezien de nadruk ligt op vers fruit, groenten, vlees en brood, hebben we die ook nodig.” De winkelindeling volgt ook het dagritme van de klanten. Je komt binnen bij de verse brood- en ontbijtafdeling met halfopen bakkerij, en wordt dan naar de verse groenten en fruit geloodst, naar de dranken, enzovoort.

Rosa en Pierre Van Reempts vinden het aangenamer winkel in de brede wandelgangen.

Rosa en Pierre Van Reempts vinden het aangenamer winkel in de brede wandelgangen. © Elke Lamens

Rosa en Pierre Van Reempts zijn erg te spreken over de nieuwe winkel. “De producten staan veel overzichtelijker opgesteld waardoor je alles makkelijker terugvindt”, menen ze. “De gangen zijn veel breder waardoor je elkaar makkelijker kunt passeren. Zeker in deze tijden waar je toch nog afstand moet bewaren, is dat belangrijk. Het maakt het winkelen ook aangenamer. De bakkerij is fantastisch.”

Ruim

Ook voor de medewerkers zelf is de ruimere winkel een verademing. Aldi is al in Essen aanwezig sinds 1984 in de Nieuwstraat. Deze winkel is nu echter dubbel zo groot. “Het is comfortabel werken in een moderne omgeving met bredere wandelgangen”, bekent winkelmanager Els. Zij werkt al 31 jaar bij Aldi en sinds twaalf jaar als winkelmanager in Essen.

Winkelmanager Els bij de halfopen bakkerij vindt het comfortabeler werken in de brede winkelgangen.

Winkelmanager Els bij de halfopen bakkerij vindt het comfortabeler werken in de brede winkelgangen. © Elke Lamens

“Dankzij de grotere koeltogen kunnen we meer producten ook beter in de winkel presenteren. De klanten zien ze ook beter staan en kunnen er ook makkelijker aan. We hebben nu ook een diepvriescel waardoor we een grotere voorraad kunnen aanleggen. Naar de feestdagen toe is dat erg welkom.”

Winkelmanager Els is dankbaar voor de grotere koeltogen.

Winkelmanager Els is dankbaar voor de grotere koeltogen. © Elke Lamens

De overdekte parking is volgens de winkelmanager een grote plus tegenover de winkel in de Nieuwstraat. “Klanten moesten daar met hun winkelkar vanop de parking achteraan om de winkel heen en dan weer terug naar hun wagen. Dat hoeft nu niet meer en bovendien staan ze nu ook droog in de parkeergarage.”

Parkeren kan nu makkelijk onder de winkel op Spijker.

Parkeren kan nu makkelijk onder de winkel op Spijker. © Elke Lamens

De nieuwe Aldi-winkel op Spijker heeft voortaan ongeveer 1.450 artikelen in het vaste assortiment. De klant kan er terecht voor een mooi aanbod aan vers vlees dat quasi 100% van Belgische afkomst is. Het assortiment verse broodjes, gebak en ovenverse koeken die meermaals per dag worden gebakken, is fors uitgebreid. Er zijn ook meer ‘convenience’-artikelen zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken.

Het contrast met de oude Aldi in de Nieuwstraat kan niet groter zijn. Die opende in 1984 de deuren en sloot afgelopen zaterdag voorgoed.

Het contrast met de oude Aldi in de Nieuwstraat kan niet groter zijn. Die opende in 1984 de deuren en sloot afgelopen zaterdag voorgoed. © Elke Lamens

  (ella)

Spijker 22-28, 2910 Essen
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio