Detail van Forceville-orgel  

Detail van Forceville-orgel  © rr

Heemkundig tijdschrift belicht Zandvliets toneel

Lillo -

De Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder belicht in zijn jongste nummer onder meer het Zandvlietse toneelleven.

Hugo Vermeiren geeft een overzicht van dat Zandvliets toneelleven, verrijkt met oude foto’s en illustraties. Hij beschrijft ook de ellendige toestanden en oorlogsfeiten tijdens WO II in Berendrecht. En, hoe ooit een kleine godsdienstoorlog Putte op stelten zette. ( )

Het oude en waardevolle Forceville-kerkorgel van de St.- Lambertuskerk in Ekeren wordt tot in de kleinste details beschreven door Jacky Philips. Ludo Aertssen vervolgt zijn serie over de autofabriek Opel/GM, die destijds in Oorderen werd gebouwd.

Frans Yzermans vult een vorige uitgave over geulen en kreken in de Polder aan met een beschrijving van ’t Weeltje van Hoevenen, dat gedempt werd bij de aanleg van de nu bestaande autosnelweg. Alfons Van Den Wyngaert verdiept zich in de historie van het Ekers kasteel, gekend als Laarhof en Julien Van Bogaert verhaalt hoe zijn familie in Lillo-Fort van handelaars in explosieven evolueerde tot douaneagentschap.

Een jaarabonnement op Polderheem (4 uitgaven) kost 13euro. Info : Frans Yzermans, 03 664 30 98, Hugo Vermeiren, 015 23 53 00 of e-mail hugovermeiren1@telenet.be. (evdw)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio