De uitbaters van de vijf deelnemende winkels kijken al uit naar 24 september. 

De uitbaters van de vijf deelnemende winkels kijken al uit naar 24 september. © Tommy Maes

Krantenwinkels willen Euromillions-speelpot van 130 miljoen naar Mol halen

Mol -

Onder de noemer Euro-MOL-lions organiseren vijf Molse krantenwinkels een gezamenlijke Euromillions-speelpot voor 24 september. Dan bedraagt de speelpot maar liefst 130 miljoen euro en dat bedrag willen de vijf krantenwinkels met hun deelnemers winnen.

Euromillions organiseert af en toe trekkingen met een extra grote speelpot. Op vrijdag 24 september is het weer zo ver, want dan wordt er gespeeld voor maar liefst 130 miljoen euro. Voor vijf Molse krantenwinkels is dat het uitgelezen moment om samen hun kans te wagen. Het gaat om Perswinkel ’t Pleintje, Milo Press, Pinokkio, DBH Beyens en Nieuwslijn.

“We zijn de laatste echte zelfstandige krantenwinkels in Mol en komen heel goed overeen”, zeggen Dirk Goris van Nieuwslijn en Jos Hooyberghs van Perswinkel ’t Pleintje. “Het is nu de derde keer dat we met een gezamenlijke speelpot voor Euromillions spelen. De laatste keer was in 2015, toen er 100 miljoen te winnen viel. 130 miljoen is natuurlijk nog een mooier bedrag, dus nu wilden we zeker opnieuw de handen in elkaar slaan. We willen samen die speelpot naar Mol halen.”

De vijf krantenwinkels nemen samen deel met speciale formulieren van tien cijfers en twee sterren. “Een normaal Euromillions-formulier telt vijf cijfers en twee sterren, dus we verhogen onze kansen”, zeggen de winkeluitbaters. “Een deelnameformulier kost 30 euro en je kan ook meerdere deelnames kopen. De combinaties worden automatisch via de computer gemaakt. Uiteraard is de deelname pas geldig wanneer je het volledige bedrag van de inschrijving betaalt. Inschrijven kan tot donderdagavond 23 september, want om 18u worden alle bulletins geregistreerd. De winst van alle winkels wordt samengeteld en gedeeld door het totaal aantal deelnemers.”

Spanning

Ondertussen zijn de inschrijvingen voor Euro-MOL-lions al een aantal dagen bezig. “De inschrijvingen verlopen heel vlot, maar we verwachten dat de grootste drukte binnen enkele dagen is, wanneer de promotiecampagne van de Nationale Loterij begint”, zeggen Goris en Hooyberghs. “In ieder geval kijken veel deelnemers al met spanning uit naar de trekking. Meestal dromen ze van een mooie reis en bij hoge speelpotten zelfs een nieuwe auto of een huis. Maar we kijken er zelf ook naar uit. Hopelijk kunnen we na de trekking de champagne bovenhalen.”

Deelnemen kan bij Perswinkel ’t Pleintje (Ginderbroek 18), Milo Press (Bronstraat 1), Pinokkio (Postelarenweg 4 Bus 1), DBH Beyens (Rozenberg 134/1) en Nieuwslijn (Statieplein 6). (mto)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio