© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man (51) verdacht van aanranding eigen dochter en plusdochter riskeert vier jaar cel

Laakdal -

Een 51-jarige man uit Tessenderlo wordt ervan verdacht zijn eigen dochter, plusdochter en ook huisarts te hebben aangerand. “Ze is getraumatiseerd voor het leven”, zei de advocate van de plusdochter. De man ontkent alles en wilde ook de rechter niet te woord staan.

De minderjarige plusdochter van M. (51) uit Tessenderlo zou al jaren door hem lastiggevallen worden, maar durfde dat nooit aan haar moeder vertellen. Het was op aandringen van een vriendinnetje, aan wie ze wel haar hart kon luchten, dat ze het uiteindelijk toch deed.

“De man zou haar van haar 7 tot 13 jaar hebben betast en naast haar hebben gemasturbeerd als ze in de zetel zat”, zei de openbare aanklager. Bovendien zou de man ook op haar plassen. “Het meisje verviel in een eetstoornis en andere psychische problemen. Pas na schrijftherapie kon ze de feiten vertellen. Ze is getraumatiseerd voor het leven”, zei de advocate van de familie.

Dochter en huisarts

Later verklaarde ook de 12-jarige dochter van de man dat hij met haar gelijkaardige handelingen deed. En er was ook een klacht van een huisarts uit Laakdal. M. kwam bij haar voor een klacht aan zijn heup, maar deed alsof hij ook een probleem had met zijn penis. Het parket vraagt de rechter een celstraf van vier jaar met gedeeltelijk probatie-uitstel op te leggen.

De man ontkende alles en wilde aan de rechter ook bijna niets vertellen. “Ik heb alleen seksueel contact gehad met volwassenen, met wederzijdse toestemming. Ik zwijg hier liever”, klonk het.

Zijn advocate pleitte dat de plusdochter al langer met psychische problemen kampte. Vonnis op 14 oktober. (brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio