Evelyne Watzeels. 

Evelyne Watzeels. © Victoriano Moreno 

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Op de markt werken is echt leuk”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag Evelyne Watzeels (19).

“Op zaterdag werk ik altijd op de markt van Kontich. Daar werken niet veel jonge mensen. Ik ben er als jobstudent aan de slag in een kaaskraam. Meestal zijn de jonge marktkramers zonen of dochters van andere marktkramers, maar bij mij is dat niet het geval. Ik ging als klein kindje altijd met mijn papa mee naar de markt en hij zei dan dat ik daar later ook zou kunnen gaan werken omdat ik het zo leuk vond. Dus ben ik op een dag naar een marktkramer gestapt met de vraag of hij geen job voor mij had en zo is het begonnen.”  

“Mensen schrikken altijd als ik zeg dat ik op de markt werk, maar het is echt een toffe job. Ik moet gelukkig wel pas om halfnegen beginnen, omdat ik het kraam niet mee moet klaarzetten. Ik ben er om te verkopen en voor de babbeltjes met de klanten. Op vrijdagavond moet ik me wel altijd een beetje inhouden, maar dan ben ik al gewend.”

“Ik studeer ondertussen Toegepaste Psychologie, sinds vorig jaar. Ik kijk heel erg uit naar dit academiejaar omdat de lessen opnieuw fysiek kunnen doorgaan. Dan kan ik eindelijk medestudenten leren kennen en genieten van het studentenleven. Vorig jaar zat ik vooral thuis. Op kot gaan had geen zin, want je moest de lessen toch online volgen. Nu kunnen mijn studies voor mijn gevoel pas echt beginnen.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio