De jarige Mathias met kaartjes, tekeningen, snoepgoed en cadeautjes die hij kreeg na een oproep van zijn mama.  

De jarige Mathias met kaartjes, tekeningen, snoepgoed en cadeautjes die hij kreeg na een oproep van zijn mama.  © rr

Mathias (11) viert toch nog leuke verjaardag in quarantaine na oproep van mama

Hallaar -

De 11-jarige Mathias Stroobants uit Hallaar (Heist-op-den-Berg) heeft woensdag zijn verjaardag in quarantaine moeten vieren. Om de tegenslag wat te verzachten, lanceerde zijn mama Deanie Braeckmans (33) daags voordien een oproep om hem nog massaal tekeningen of kaartjes te bezorgen. De vraag werd hartverwarmend vlot beantwoord. De jongen kreeg zelfs enkele cadeautjes aan de deur geleverd.

Kristof Van Rompaey

Toen Mathias vorige week vrijdag van school kwam, voelde hij zich niet helemaal lekker. “Hij klaagde over buik- en hoofdpijn”, vertelt zijn mama Deanie. “Al van jongs af aan heeft hij daar wel eens last van, maar toen ook zijn temperatuur aan de hoge kant bleek, heeft hij meteen een coronatest ondergaan. Sinds zondag weten we dat hij positief is.”

Mathias had erg naar zijn verjaardag uitgekeken, maar zit nu dus in quarantaine. “Hij had normaal maar een halve dag school”, vertelt zijn mama. “We zouden ’s middags iets gaan eten naar zijn keuze. Daarna zouden we naar de winkel gaan om een cadeautje uit te kiezen. Ik had eventueel ook een bezoekje aan de cinema in gedachten. ’s Avonds zouden we zijn lievelingseten serveren. Kortom: de jarige viert bij ons normaal de hele dag feest.”

Veel gemist

In plaats van te feesten, houdt Mathias zich nu op zijn kamer bezig met zijn Playstation, YouTube of Netflix. “Elke dag gaat hij ook vijfentwintig minuutjes online om Frans te oefenen. Tussendoor maakt hij opdrachtjes”, vertelt zijn mama. “Intussen krijgt het hele zesde leerjaar van de Hallaarse basisschool afstandsonderwijs. Verschillende klasgenootjes van Mathias testten ook positief. De hele klas zit dus in quarantaine.”

Deanie wilde haar zoontje op een of andere manier toch nog een mooie herinnering aan zijn verjaardag in afzondering bezorgen. “Hij was superverdrietig”, vertelt ze. “Hij stuurde me nog een berichtje: ‘Mama, hoe moet ik nu mijn verjaardag vieren?’ Mijn hart brak. Op zo’n leeftijd is dat toch echt iets belangrijk. Bovendien hebben de kinderen al anderhalf jaar lang zo veel moeten missen. Het enige wat tegenwoordig nog echt vaststaat, is een verjaardag.”

Kaartjes nog welkom

Uiteindelijk lanceerde Deanie dinsdag een oproep om massaal kaartjes of tekeningen aan haar zoontje te richten. Met resultaat. “Zelfs vanuit Lier en Hulshout zijn er mensen iets in de bus komen stoppen”, zegt ze. “Iemand bracht een leuk snoepmandje en Mathias kreeg zelfs een Playstationkaartje en een verjaardagscentje cadeau. Hij vindt dat echt supertof.”

Zijn familie legde Mathias ook nog flink in de watten. “’s Ochtends brachten we hem een uitgebreid ontbijt en kreeg hij cadeautjes”, zegt Deanie. “Straks maken we zijn lievelingseten klaar. Normaal had hij een grote verjaardagstaart mogen aansnijden, maar nu hebben we voor hem een apart exemplaartje. Hij zit nog zeker tot dit weekend in isolatie, dus kaartjes zijn nog altijd welkom.”

Kaartjes opsturen: Mathias Stroobants, Leopoldlei 67, 2220 Hallaar


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio