Huidig AIBA-voorzitter Umar Kremlev tekende enkele dagen geleden aanwezig voor een videocall tijdens een plenaire zitting in Rusland. 

Huidig AIBA-voorzitter Umar Kremlev tekende enkele dagen geleden aanwezig voor een videocall tijdens een plenaire zitting in Rusland. ©  ISOPIX

Internationaal Olympisch Comité bekritiseert boksbond over uitblijven hervormingen

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) haalt woensdag in een open brief uit naar de internationale boksbond AIBA omdat die organisatie de nodige hervormingen niet doorvoert.

Bron: BELGA

Het IOC haalt als pijnpunten de financiering, de jurering en het puntensysteem aan. Op deze domeinen moeten er veranderingen komen, maar die blijven uit.

De AIBA werd in mei 2019 al geschorst en de kwalificaties voor de bokscompetities op de Olympische Spelen in Tokio werden uit handen genomen van de boksorganisatie en kwamen onder leiding van een taskforce van het IOC.

Inmiddels voert de bekende sportadvocaat Richard McLaren een onderzoek naar de AIBA, dat een reputatie van corruptie en manipulatie met zich meesleept. Het IOC hoopt dat zijn rapport later dit jaar meer duidelijkheid brengt.

Vastgoed

Jobs in de regio