© rtv

Tot zeven jaar cel voor mannen die bejaard koppel thuis gewelddadig beroofden

Mol -

De drie mannen die in mei vorig jaar een home invasion pleegden bij een bejaard koppel in Mol, zijn veroordeeld tot celstraffen tot zeven jaar. Het drietal ging gewelddadig te werk. Ze dachten dat ze een drugsdealer zouden beroven.

De drie mannen stormden op 20 mei 2020 het huis van een bejaard koppel in Mol binnen. De man werd brutaal op de grond gegooid en nadien geboeid in de logeerkamer. Zijn vrouw werd onder schot gehouden. De derde beklaagde doorzocht het huis. Uiteindelijk gingen de mannen met 53 euro en enkele juwelen aan de haal.

Via het ANPR-netwerk kwamen de daders in het vizier. Uit het onderzoek bleek dat de mannen van een onbekende een tip hadden gekregen dat er 150.000 euro drugsgeld in het huis zou liggen, of dat ze een drugsdealer zouden overvallen. “Maar ze gaven zelf toe dat die info verkeerd was, want die verwachting kwam niet overeen met de slachtoffers die ze uiteindelijk bestolen hebben”, zei de openbare aanklager bij de behandeling van de zaak.

De drie mannen bleven tijdens het onderzoek en ook in de rechtbank naar elkaar wijzen. De rechter veroordeelde A.R. tot zeven jaar cel, en V.S. en S.H. tot vijf jaar cel.(brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio