Vlaams minister van Jeugd voorziet ruim 1,5 miljoen extra voor Vlaamse jeugdsector

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle maakt de komende jaren 1,54 miljoen euro extra vrij voor de Vlaamse jeugdverenigingen. De komende vier jaar zullen 74 jeugdbewegingen, gaande van Chirojeugd Vlaanderen en Scouts en Gidsen Vlaanderen tot Kazou en StampMedia, financiële ondersteuning krijgen.

Bron: Belga

De Vlaamse jeugdsector telt 97 erkende jeugdverenigingen. Ze ontvangen jaarlijks een vaste basissubsidie en kunnen om de vier jaar een variabele werkingssubsidie aanvragen. Begin 2021 dienden 78 jeugdorganisaties een beleidsnota in om zo’n werkingssubsidie aan te vragen. Na beoordeling van die dossiers is beslist om 74 verenigingen effectief te ondersteunen.

Volgens CD&V-minister Dalle zullen 67 jeugdverenigingen vanaf 2022 een hogere werkingssubsidie krijgen dan dit jaar. In totaal zullen de erkende jeugdverenigingen vanaf 2022 jaarlijks bijna 33 miljoen euro aan werkingssubsidies krijgen.

Volgens minister Dalle is het Vlaamse jeugdwerk “uniek in de wereld”. “Het jeugdwerk speelt een centrale rol in het leven van zovele kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel. Met deze extra financiële inspanning willen we hen nog beter ondersteunen om hun dromen en ambities waar te maken”, stelt de CD&V-minister.