Op korte termijn zal de uitdaging vooral liggen in het ontwikkelen van een nieuwe site voor het huidige woonzorgcentrum. 

Op korte termijn zal de uitdaging vooral liggen in het ontwikkelen van een nieuwe site voor het huidige woonzorgcentrum. © RR

Poetshulp verzint naam voor welzijnsvereniging

Heist-op-den-Berg -

De Heistse raad voor maatschappelijk welzijn heeft het akkoord gegeven om de welzijnsvereniging De Zilveren Zwaan op te richten.

Het OCMW van Heist-op-den-Berg biedt al meer dan 43 jaar openbare ouderenzorg. Die omvat zowel residentiële zorg als thuiszorg. “De dienstverlening van woonzorgcentrum Berkenhof, de maaltijden aan huis, de gezinszorg, de poetshulp aan huis en de Minder Mobielen Centrale brengen we vanaf 1 januari 2023 onder in de welzijnsverenging”, zegt Sarah Wouters (Groen), die schepen is voor Thuiszorg en Woonzorgcentrum Berkenhof.

“Dankzij de nieuwe welzijnsvereniging kunnen de publieke woonzorgvoorzieningen in de toekomst sneller, wendbaarder en werkbaarder handelen. Dat betekent concreet ook dat iemand die ouder of zorgbehoevend wordt naadloos en vlot alle stappen in het zorgtraject kan doorlopen vanuit één organisatie. Alle tweehonderd medewerkers bundelen dus hun krachten. Op korte termijn ligt de uitdaging vooral in het ontwikkelen van een nieuwe site voor het huidige woonzorgcentrum”, zegt de schepen.

Het oprichtingsdossier gaat nu naar de Vlaamse regering voor goedkeuring. De naam van de welzijnsvereniging wordt Zilveren Zwaan, een idee dat geopperd werd door een poetshulp aan huis na een bevraging. beprMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio