Willebroek organiseert bevraging over rookgedrag

Willebroek -

De gemeente Willebroek lanceert een bevraging bij haar inwoners over hun mening ten opzichte van roken en het rookvrij houden van de omgeving. Met deze enquête hoopt de gemeente in eerste instantie de bevindingen van rokers en niet-rokers in kaart te brengen.

Ward Bosmans

Het rookvrij opgroeien van kinderen en jongeren is een thema dat steeds meer ter sprake komt. “Daarom willen we graag peilen naar de mening van onze inwoners”, zegt Bavo Anciaux (Open Vld), schepen voor het Huis van de Zorg. “Thema’s die in de bevraging aan bod komen, zijn onder meer rookgedrag, rookvrije zones en evenementen, sluikstorten, enzovoort. We willen weten hoe de Willebroekenaar hier tegenoverstaat? Wat is wel en niet nodig?”

De bedoeling van de bevraging is om het in Willebroek voor iedereen aangenaam te maken. De gemeente wil uiteraard waar mogelijk overlast door roken beperken, maar anderzijds ook in een plaats voorzien voor mensen die roken. “Op basis van de resultaten van de enquête willen we samen met de experten van Logo een structureel rookbeleid uitstippelen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gaan om het volledig of gedeeltelijk rookvrij maken van sportsites of bepaalde gebouwen. We willen rokers ook niet met de vinger wijzen, daarom luisteren we ook naar hun mening.”

De enquête invullen kost vijf minuten en kan zowel digitaal als op papier. Inwoners die liever een papieren vragenlijst invullen, kunnen die krijgen bij het Welzijnsloket.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio