Managing partner Peter Breesch van Cogiva bij het groenplan. 

Managing partner Peter Breesch van Cogiva bij het groenplan. © Erik Van Eyckzn

Dijledonk zet deuren wagenwijd open en organiseert zaterdag infowandeling

Rijmenam -

Op de Meuropsite op de Oude Keerbergsebaan in Rijmenam komt er een nieuwe landelijke woonwijk. Volgend jaar gaan de eerste sloopwerken van start en omdat de verkavelingsvergunning nu is ingediend, stellen ontwikkelaars Cogiva en PSR (Jan De Nul) het project voor in het oude centrale gebouw.

Erik Van Eycken

Zaterdagnamiddag kan je op de site terecht voor een begeleide infowandeling doorheen het gebouw en de oude fabriekshallen van de fabriek waar vroeger meubilair werd gemaakt. De eerste wandeling eerder deze week was alvast een succes. “We schreven de buurt aan om het project beter te leren kennen en met succes. Meer dan honderd geïnteresseerden uit Rijmenam, Bonheiden en Keerbergen daagden op”, zegt Bob Van Eeckhaut van Cogiva. “Het masterplan van 2019 is omgezet naar de verkavelingsvergunning, maar voor de doorsnee burger is dat weinig betekenisvol. Vandaar dat we op een andere en duidelijke manier Dijledonk willen voorstellen.”

De wandeling vindt plaats in dit gebouw.

De wandeling vindt plaats in dit gebouw. © Cogiva

De wandeling neemt je mee naar zowel de centrale hangar waar de totstandkoming van het project op grote infoborden in kaart wordt gebracht, als naar de vierde verdieping waar een video van architect Patrick Lootens (Polo Projects) meer uitleg geeft over de samenwerking van verschillende ontwerp- en architectenbureaus. “Samen met onze collega’s blazen we deze site nieuw leven in”, zegt Lootens.

Groene omgeving

Cogiva en PSR leggen ook de nadruk op het groene karakter van de site. “Er komt een park en een grote gemeenschappelijke tuin, dat is duidelijk zichtbaar op het groenplan dat visueel uit de doeken wordt gedaan. Het wordt hier dus allerminst een betonnen constructie zonder aandacht voor een groene omgeving.”

De ontwikkelaars willen voor de nieuwe bewoners ook telewerk promoten. “Naast economische activiteiten zoals winkels komt er voor de bewoners ook kantoorruimte. We maken er geen kantorenpark van, maar geven de mensen de mogelijkheid om vlak bij huis te kunnen werken. We hopen hierdoor bovendien de verkeersdruk op de Oude Keerbergsebaan miniem te houden.” Cogiva en PSR proberen de buurtbewoners op regelmatige tijdstippen in te lichten. In het verleden waren er ook al inspraakmomenten. De sloopwerken gaan midden 2022 van start.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio