Koen Metsu en dr. Luc Colemont sensibiliseren voor StopDarmkanker. 

Koen Metsu en dr. Luc Colemont sensibiliseren voor StopDarmkanker. © RR

Burgemeester Metsu loopt marathon voor StopDarmkanker

Edegem -

Edegems burgemeester Koen Metsu (N-VA) staat op zondag 26 september aan de start van de marathon van Berlijn. Hij loopt deze wedstrijd om fondsen in te zamelen voor StopDarmkanker vzw.

Metsu liep onder andere al de marathons van Antwerpen en New York. Nu wil hij vooral StopDarmkanker in de kijker zetten. “Ik heb bewust gekozen voor StopDarmkanker. Het werk dat het levert is enorm belangrijk. Wist je dat 1 op 20 personen te maken krijgt met darmkanker?” geeft Metsu aan.

Naast geld wil hij mensen sensibiliseren om tijdig een onderzoek te laten doen. Zelf gaf hij het goede voorbeeld. “Ik ben onlangs 40 geworden. Omdat ik mijn gezondheid belangrijk vind, heb ik besloten een coloscopie te ondergaan. Darmkanker is immers goed behandelbaar wanneer het vroegtijdig wordt opgespoord. Het onderzoek zelf was iets van niks. Mijn darm bleek gezond.”

Dr. Luc Colemont, CEO van Stop Darmkanker, is opgetogen met de actie. “Het is fantastisch dat Koen zich op deze manier wil inzetten voor onze vzw. Een ongesubsidieerde vzw moet het hebben van donaties. We zijn Koen erg dankbaar.”

Tijdens de eerste 24 uur haalde Metsu al zo’n 1.300 euro op. Om te sensibiliseren zal hij informeren met zijn vlogs ‘Road to Berlin’. Doneren kan ook op deze pagina. (fisp)