©  Jan Van der Perre

Vaccinatiepunt opent voor bewoners die nog geen coronaprik kregen: “Laat deze kans nu niet liggen”

Inwoners uit Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek of Schoten die nog geen eerste coronaprik lieten zetten, krijgen nu alsnog die kans. Op 22 september opent in het ZNA Sint-Erasmus het eerste van een aantal lokale vaccinatiepunten, verspreid over verschillende locaties in de stad. Personen ouder dan 12 jaar zullen hier elke woensdagnamiddag terechtkunnen voor hun eerste vaccinatie.

wvb

Op donderdag 30 september gaat ook een tweede punt open in het ZNA Stuivenberg. Bovendien blijft de stad de meest kwetsbare burgers in de wijken vaccineren. Op die manier krijgt iedereen de kans om zich te laten vaccineren zonder afspraak.

Ook op 30 september sluit het vaccinatiedorp VacCovid op Spoor Oost, aangezien momenteel al bijna 84% van de volwassen Antwerpenaren een prik heeft gekregen. “De sluiting van VacCovid is niet het einde van het Antwerps vaccinatieverhaal”, nuanceert Els van Doesburg (N-VA), Antwerps schepen voor Gezondheidszorg. “Mensen die hebben afgewacht of de kans niet kregen, blijven we een vaccin aanbieden. Vandaar ook nog een warme oproep voor wie het overweegt: laat de kans om jezelf en de mensen rondom jou te beschermen, niet liggen”, luidt het.

Tijdens de resterende vaccinatiedagen kunnen 18-plussers die nog niet gevaccineerd zijn er terecht voor een eenmalige vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin. Vaccinatieschema’s voor tweede dosissen worden niet meer opgestart op Spoor Oost omdat de termijn te kort is om een tweede prik te geven. Wel worden in VacCovid tot de sluiting nog de resterende tweede en derde prikken afgewerkt.

Mensen die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen vooraf een afspraak maken door te bellen naar de lokale corona-infolijn (03.435.95.55). Over de andere vaccinatiepunten volgt binnenkort meer informatie.

MEER OVER Coronavirus