Jurgen en Ludo Mertens voor hun duiventil. 

Jurgen en Ludo Mertens voor hun duiventil. ©  kma

Duivenmelkers tonen opnieuw hun hart voor kleine Collette

Schilde, Malle -

Voor de derde keer organiseren duivenmelkers met een groot hart een duivenverkoop via bonnen voor de vzw WeLoveCollette uit Malle. Ze willen zo de dure therapie mee helpen dragen die de kleine Collette (5) levenslang zal moeten ondergaan.

Kristin Matthyssen

Collette werd geboren met hersenverlamming en ontwikkelde daar bovenop zware epilepsie. Dit voorjaar onderging ze een zware hersenoperatie om die epilepsie te stoppen. Momenteel revalideert ze nog in Pulderbos en is ze opnieuw gestart met therapie met een staprobot. Alles samen kost dit haar ouders minstens 20.000 euro per jaar.

Jurgen Mertens uit Malle en Ludo Mertens uit Schilde, zoon en vader die beiden aan de duivensport verknocht zijn, organiseren nu voor de derde keer een duivenveiling. Ditmaal gebeurt dat op vraag van collega-duivenmelker Robert Agten uit Hechtel, een ex-collega van de mama van Collette.

Lieve Collette. 

Lieve Collette. ©  WeLoveCollette

“Nieuw dit jaar is dat we de mensen laten voorbieden en dat we nog een eindverkoop hebben die we laten doorgaan in het duivenlokaal van Schilde”, zegt Jurgen, wiens dochtertje vroeger in dezelfde school als Collette zat, vandaar zijn betrokkenheid.

Voorbieden kan in november en december via www.bonnenverkoop.be. Grote namen als Eddy Janssens, Jaak Koninck of Peter Van Oerle deden al schenkingen. Wie nog duifjes of eieren voor dit goede doel wil doneren, contacteert best Jurgen Mertens via 0476-55.79.21 of jurginho_7@hotmail.com. Bij de vorige twee edities konden Jurgen en Ludo na afloop steeds een mooie som overhandigen aan de vzw WeLoveCollette.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio