©  victoriano moreno

Fietsteam arresteert bromfietser na achtervolging

Antwerpen -

Het fietsteam van de Antwerpse politie heeft zondag een bromfietser opgepakt na een achtervolging. De 17-jarige bestuurder had geen rijbewijs en beging een waslijst aan verkeersovertredingen.

De bromfietser en zijn passagier waren de politie opgevallen ter hoogte van de Marialei, aan het Groen Kwartier in Antwerpen. “Ze gedroegen zich verdachte en dus wilden de inspecteurs het duo controleren”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. Toen ze teken deden om te stoppen gaf de bestuurder gas, hij reed rakelings langs de politiemensen en vluchtte weg in de richting van de Marialei.

De mensen van het Orida-fietsteam zetten de achtervolging in. “Ze sloegen erin de vluchtende bromfiets in het vizier te houden”, vertelt Migom. De achtervolging ging door het Groen Kwartier, de Lange Leemstraat, de Van Diepenbeeckstraat, de Mercatorstraat, de Provinciestraat, de Plantin en Moretuslei, door een stukje Borgerhout tot in de Steenbokstraat. “Daar zagen onze mensen dat bestuurder en passagier snel van plaats wisselden”, zegt Migom.

In de Rolwagenstraat op Zurenborg kon het fietsteam met de hulp van een patrouille in een combi de bromfiets klemrijden en controleren.

Tijdens de achtervolging beging de bromfietser talloze overtredingen. Hij reed op het fietspad, bracht voetgangers in gevaar, negeerde verkeersborden en rode lichten en reed tegen de richting in enkelrichtingstraten. “De 17-jarige bestuurder (voor de wissel in de Steenbokstraat) had geen rijbewijs, hij ontkende dat hij had gereden”, zegt Migom nog. Na verhoor werd de jongeman vrijgelaten, hij zal zich later moeten verantwoorden voor de verkeersovertredingen.

 sare

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio