Hotelmanager Hannelore Verschueren (links) kiest voor het onderwijs. Ze wordt opgevolgd door Sandra Vanmaeckelbergh. 

Hotelmanager Hannelore Verschueren (links) kiest voor het onderwijs. Ze wordt opgevolgd door Sandra Vanmaeckelbergh. © Dirk Vertommen

Manager Hotel Vé maakt carrièreswitch en wordt leerkracht in het lager onderwijs

Mechelen -

Na een carrière van vijftien jaar stopt Hannelore Verschueren als hotelmanager van het bekende Hotel Vé op de Vismarkt in Mechelen. Ze kiest voor een carrièreswitch en maakt de overstap naar het onderwijs. Het hotel blijft in handen van de familie, maar wordt vanaf nu geleid door Sandra Vanmaeckelberg.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

Het Hotel Vé op de Vismarkt in Mechelen krijgt een nieuwe hotelmanager. Vijftien jaar nadat ze er begon, trekt Hannelore Verschueren de deur van het hotel dat ze samen met haar vader Luc runde achter zich dicht. “Ik heb mijn job steeds met veel plezier en overgave gedaan”, zegt Hannelore. “Ik heb altijd alles gegeven voor het hotel, maar tijdens de coronacrisis heb ik veel nagedacht. Ik vroeg me af of ik er nog wel écht gelukkig van werd.”

Bij het nemen van haar beslissing ging Hannelore niet over één nacht ijs. “Maar ik word binnenkort 40 jaar en heb het gevoel dat dit het ideale moment is voor een carrièreswitch”, zegt ze. “Daarom ga ik opnieuw studeren. Vandaag, woensdag, heb ik mijn laatste werkdag in het hotel en maandag start mijn opleiding voor leerkracht in het lager onderwijs. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar ik kijk er enorm hard naar uit om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen. Al laat ik het hotel ook wel met wat pijn in het hart achter.”

De keuze voor het onderwijs is volgens Hannelore vanzelfsprekend. “Ik ben altijd heel zorgzaam geweest”, zegt ze. “In het hotel stond ik altijd klaar voor mijn personeel en ik heb de klanten ook steeds zo goed mogelijk in de watten proberen leggen. Door de overstap te maken naar het basisonderwijs, kan ik een heel schooljaar lang voor de leerlingen in mijn klas zorgen. Daar wil ik me dan ook volledig op toeleggen. Zelf heb ik twee dochters en ik ben ook leidster geweest in de scouts. Daardoor weet ik dat werken met kinderen echt iets voor mij is.”

Opvolging

Hotel Vé blijft in handen van de familie, maar de dagelijkse leiding wordt overgedragen aan Sandra Vanmaeckelbergh (50). Zij startte op 1 september zodat ze zich al wat kon inwerken. “Ik ken Hannelore nog van toen ik werkte voor Congrescentrum Lamot, aan de overkant van de Dijle. We hebben altijd een goed contact gehad. Intussen heb ik ook ervaring opgedaan in de hotelsector. Ik neem nu wel de leiding op mij, maar ik weet dat ik altijd bij Hannelore terecht kan als ik vragen heb.”

Ook Sandra kijkt uit naar haar nieuwe job. “Ik ben enorm positief ontvangen door het team”, zegt ze. “Dat doet deugd, want ik kom terecht in een groep die al heel lang samenwerkt. Het mooie project dat Hannelore, haar familie en het team hier de voorbije jaren hebben opgezet, wil ik graag succesvol verder zetten.” (svds, svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio