De fietsers zijn opgetogen over de tractorsluis. 

De fietsers zijn opgetogen over de tractorsluis. © rr

Spontaan de duim omhoog voor tractorsluis

Wuustwezel -

In de Witgoorsebaan werd recent een tractorsluis geïnstalleerd. Deze weg wordt vaak gebruikt als sluipverbinding tussen Wuustwezel en Kalmthout. De scholieren zijn erg tevreden met deze ingreep.

Bij gebrek aan een veilig fietspad langs de gewestweg Kalmthoutsesteenweg, gebruiken echter heel veel fietsers, waaronder schoolgaande jeugd, deze verbinding. Om het sluipverkeer in de Witgoorsbaan weg te halen, is hier in overleg met de gemeente Kalmthout en met de aanpalende landbouwers gekozen voor een tractorsluis. De werking van de landbouwers komt op deze manier niet in het gedrang, autoverkeer kan via de Kalmthoutsesteenweg. De bedrijven nemen de nieuwe route op in hun logboek voor leveranciers. Zo krijgt de fietser hier een veilige doorgang.

Bijkomende straatverlichting, die ’s nachts zal blijven branden, zal er voor zorgen dat deze tractorsluis duidelijk zichtbaar wordt. “We zijn er ons van bewust dat dit voor sommige mensen een kleine omweg betekent”, zegt Rit Luyckx, schepen voor Mobiliteit (CD&V). “Maar wij zetten de veiligheid van onze fietsers dan ook op de eerste plaats.” De fietsende scholieren zijn er alvast blij mee. “Zo worden we niet meer van de baan gereden door laagvliegers”, lacht Joren (15). (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio