Koningin Mathilde met het Sint-Jobse boeket op de opening van het vernieuwde MoMu in Antwerpen. 

Koningin Mathilde met het Sint-Jobse boeket op de opening van het vernieuwde MoMu in Antwerpen. © RR

Sint-Jobse bloemist Babette mag ruiker Koningin Mathilde maken

Sint-Job, Antwerpen -

Bij haar bezoek aan het vernieuwde MoMu in Antwerpen afgelopen vrijdag, had Koningin Mathilde een mooi boeketje vast. Dat werd gemaakt door Babette Stoop van Babette Bloemen in de Handelslei in Sint-Job.

“Het was een hele eer dat we dit mochten doen”, bekent Babette. “Een vriendin werkt bij het MOMU. We :mochten al vaker boeketten maken voor het museum, maar dit keer was het toch wel heel bijzonder.”

De kleuren van het boeket pasten goed bij de kleding van Koningin Mathilde.

De kleuren van het boeket pasten goed bij de kleding van Koningin Mathilde. © RR

“Opdracht was een kort handgebonden boeket te maken. We kregen geen aanwijzingen qua kleur van kleding en dus zijn we voor pasteltinten gegaan. Gelukkig paste ons boeket goed bij haar kleding.”

Ook de bloemen mocht Babette zelf kiezen. “Ik heb gekozen voor onze mooie rozen die elke week rechtstreeks uit Ecuador komen. Dat zijn prachtige dikke rozen, die minimaal anderhalve week lang mooi blijven. Die heb ik aangevuld met verschillende kleuren pastelgips, een mooie trosroos, droogbloemetjes, mooi groen en groene rozenbottel”, beschrijft de bloemist het koninklijke boeket.

De koninklijke ruiker die Babette Stoop maakte.

De koninklijke ruiker die Babette Stoop maakte. © RR

Het is dan ook niet haar eerste creatie. “Wij verzorgen veel huwelijken, boeketten voor zowel bedrijven als particulieren, maar ook tafel- en kerkversieringen en rouwwerk. In onze winkel hebben we al veel boeketten voor de klanten klaar staan, maar we maken ze natuurlijk ook op vraag ter plaatse.”

“Momenteel zijn bloemstukken in trek en een echte hype zijn de droogbloemen. Na de lockdown zijn we daar zelfs een webshop voor opgestart en die loopt goed. In het najaar kunnen we opnieuw met workshops starten.”

Philippe en Babette van Babette Bloemen in Sint-Job.

Philippe en Babette van Babette Bloemen in Sint-Job. © RR

 (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio